studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u

„Pošto sam se uverio u savremenost i naprednost programa i dobre uslove koji postoje na ITS-u, pre svega u smislu tehničke opremeljenosti, odlučio sam da napustim Građevinski fakultet, koji sam do tada studirao i upišem ITS. Nijedna viša škola ni fakultet nisu imali tako savremen program kao ITS. Inače, na ITS-u sam došao bez ikakvog predznanja o programiranju ili bazama podataka. Bez obzira na to, nisam imao nikakvih problema pri usvajanju gradiva, jer se profesori stvarno trude da studenti razumeju gradivo.
Već nakon druge godine, počeo sam da radim u Softlinku kao C# programer na održavanju i razvoju informacionih sistema, a danas sam napredovao do pozicije Educational Software Project Leadera.”

Pogledajte ostale utiske studenata>>>
VANJA MIKULEC, DIPLOMAC

COO VIBERA ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA ITS-A

U četvrtak, 29. septembra, COO kompanije Viber, Majkl Šmilov, održao je predavanje za studente ITS-a i zainteresovane učenike ITHS-a u konferencijskoj sali Comtradea. Prisutni su imali veliku privilegiju – mogućnost da među prvima saznaju sve o novim servisima na Viber platformi direktno od jednog od glavnih ljudi u kompaniji.

Viber je vodeća svetska aplikacija za besplatnu razmenu poruka i poziva sa preko 700 miliona korisnika. Kompaniju je na Kipru osnovao izraelsko-američki preduzetnik Talmon Marko, a današnji razvojni centri nalaze se u Belorusiji i Izraelu.

Aplikacija je nastala kao direktna konkurencija Skypeu i WhatsAppu, a svoj brzi razvoj duguje pre svega jednostavnosti za korišćenje, kao i činjenici da se softver automatski povezuje na bazu kontakata u telefonu i nudi se kao besplatna alternativa za mobilnu komunikaciju.

Predavanje koje će se prepričavati

Kapaciteti su bili ograničeni, pa se za prisustvo tražilo mesto više. Majkl Šmilov, dugogodišnji zaposleni kompanije Viber, a od januara prošle godine i generalni operativni direktor kompanije, održao je zanimljivo predavanje studentima i učenicima Comtrade škola. Kao osoba odgovorna za pokretanje i realizaciju novih projekata u Viberu, Šmilov je iz prve ruke i eksluzivno pričao o najambicioznijim planovima iz Vibera i podelio sa studentima ITS-a informacije koje su pravi ekskluzivitet u IT svetu.

Nakon predavanja, COO Vibera je rekao da studenti ITS-a, sasvim nalik studentima koje je sretao širom sveta, da dele glad za znanjem i želju da budu dobri developeri, kao i da imaju pravo radno okruženje za učenje i sticanje iskustva i da zbog toga mnogo obećavaju.

Srećko Miodragović, savetnik predsednika kompanije Comtrade, istakao je da je cilj da se studentima pruži prilika da steknu praktične veštine i da se pritom ne radi samo o radionicama, već i o prezentacijama koje drže naši prijatelji i kolege iz velikih IT kompanija, jer te prezentacije sadrže kvalitetne materijale bazirane na velikom broju korisnika. 

Predavanje generalnog operativnog direktora kompanije Viber odlična je uvertira za seriju predavanja i radionica koje očekuju naše studente u narednom periodu. Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija