studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Odvek sam želela da se bavim programiranjem, ali i da prenosim svoje znanje drugima. Zbog jasno definisanih predmeta, koji pružaju mnogo praktičnih znanja, i završnih projekata, odlučila sam da upišem ITS. Specifično za školovanje na ITS-u je to što sam, nakon programerskih znanja, stekla i veštine prezentovanja, pa samim tim i poželela da plasiram svoje znanje dalje. Programeri se inače retko odlučuju za drugačije pristupe programskim jezicima od „suvog programiranja”, ali najveća potvrda znanja je kada ste u mogućnosti da svakome objasnite programiranje. Odmah nakon što sam diplomirala 2012. godine, dobila sam ponudu da ostanem kao predavač na ITS-u, što sam rado prihvatila. Trenutno radim kao saradnik u nastavi na više programerskih predmeta na studijskim programima Informacione tehnologije i Elektronsko poslovanje. Angažaovana sam i u zimskim i letnjim školama programiranja, što dovoljno govori o kvalitetu stečenih znanja tokom školovanja.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

VANJA ČONIĆ, DIPLOMAC

COO VIBERA ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA ITS-A

U četvrtak, 29. septembra, COO kompanije Viber, Majkl Šmilov, održao je predavanje za studente ITS-a i zainteresovane učenike ITHS-a u konferencijskoj sali Comtradea. Prisutni su imali veliku privilegiju – mogućnost da među prvima saznaju sve o novim servisima na Viber platformi direktno od jednog od glavnih ljudi u kompaniji.

Viber je vodeća svetska aplikacija za besplatnu razmenu poruka i poziva sa preko 700 miliona korisnika. Kompaniju je na Kipru osnovao izraelsko-američki preduzetnik Talmon Marko, a današnji razvojni centri nalaze se u Belorusiji i Izraelu.

Aplikacija je nastala kao direktna konkurencija Skypeu i WhatsAppu, a svoj brzi razvoj duguje pre svega jednostavnosti za korišćenje, kao i činjenici da se softver automatski povezuje na bazu kontakata u telefonu i nudi se kao besplatna alternativa za mobilnu komunikaciju.

Predavanje koje će se prepričavati

Kapaciteti su bili ograničeni, pa se za prisustvo tražilo mesto više. Majkl Šmilov, dugogodišnji zaposleni kompanije Viber, a od januara prošle godine i generalni operativni direktor kompanije, održao je zanimljivo predavanje studentima i učenicima Comtrade škola. Kao osoba odgovorna za pokretanje i realizaciju novih projekata u Viberu, Šmilov je iz prve ruke i eksluzivno pričao o najambicioznijim planovima iz Vibera i podelio sa studentima ITS-a informacije koje su pravi ekskluzivitet u IT svetu.

Nakon predavanja, COO Vibera je rekao da studenti ITS-a, sasvim nalik studentima koje je sretao širom sveta, da dele glad za znanjem i želju da budu dobri developeri, kao i da imaju pravo radno okruženje za učenje i sticanje iskustva i da zbog toga mnogo obećavaju.

Srećko Miodragović, savetnik predsednika kompanije Comtrade, istakao je da je cilj da se studentima pruži prilika da steknu praktične veštine i da se pritom ne radi samo o radionicama, već i o prezentacijama koje drže naši prijatelji i kolege iz velikih IT kompanija, jer te prezentacije sadrže kvalitetne materijale bazirane na velikom broju korisnika. 

Predavanje generalnog operativnog direktora kompanije Viber odlična je uvertira za seriju predavanja i radionica koje očekuju naše studente u narednom periodu. Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija