studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
O NAMA
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Oduvek su me privlačile informacione tehnologije i znao sam da ću se time baviti, ali, osim zainteresovanosti za IT struku, nisam posedovao neka posebna znanja iz ove oblasti – sve dok nisam upisao ITS i počeo da se usavršavam. Na ITS-u sam se opredelio za smer Elektronsko poslovanje, koji kombinuje web dizajn sa internet marketingom. Upravo tada sam i definitivno odlučio da je elektronsko poslovanje nešto čime želim da se bavim.
Iz školovanja na ITS-u imam samo pozitivna iskustva. Naročito mi se dopalo to što je program savremen i što prati promene i trendove u oblasti IT-ja, a fokus je na praktičnom radu i stvarima koje su odmah primenjive u praksi. Pred kraj školovanja, aplicirao sam za poziciju SEO/PPC praktikanta u okviru LINK Apprentice Programa. Nakon toga sam dobio i posao u LINK groupu, gde nastavljam svoje konstantno usavršavanje i sticanje novih znanja.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

BORIS PAVLIĆ, STUDENT

ČLANSTVA I PARTNERSTVA

 

LINK group, osnivač Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije, je akreditovani centar za obuku i test centar ovlašćen za izdavanje različitih medjunarodno priznatih certifikata i član većeg broja IT udruženja i organizacija. Time je studentima ITS-a omogućeno da uvek budu u toku sa najnovijim dešavanjima u IT oblasti, da učestvuju u svim dogadjajima poput konferencija, seminara, treninga kao i da uvek budu na izvoru najnovijih tehnologija i informacija. LINK group je Cambridge International School ovlašćen od jednog od najvećih Univerziteta u svetu - Cambridge-a za testiranje i izdavanje Cambridge International sertifikata i obuku za njihovo sticanje. Na taj način LINK group još jednom potvđuje vrednost i kvalitet planova i programa u oblasti IT-a i menadžmenta.

 


Cambridge International sertifikat predstavlja spektar profesionalnih kvalifikacija dizajniranih za one koji žele da unaprede svoje karijere ili nivo obrazovanja. Posedovanje ovih diploma poslodavcu daje garanciju da kandidat poseduje najviši nivo profesionalnih kompetencija i time mu omogućava prednost pri zapošljavanju. Sertifikati se fokusiraju na brojne ključne oblasti specifične za odredjene poslove, uključujući ICT, poslovanje i menadžment. Dostupne su na različitim nivoima i podesne su za studente svih godina, sa različitim prethodnim iskustvom. Cambridge International sertifikat obezbedjuje najbolji mogući okvir za lični i profesionalni razvoj, pružajući u isto vreme zvanično priznanje i sertifikaciju stečenih sposobnosti. Cambridge International sertifikati su priznate od strane profesionalnih tela, poslodavaca i univerziteta iz celog sveta. Uspešno dostizanje sertifikata može takođe rezultirati u ubrzanom napretku u više nivoe profesionalne kvalifikacije

 


Adobe System je najveća softverska korporacija koja proizvodi programe za dizajn i multimediju. Zbog toga njihova ekspertska zvanja spadaju u vodeće IT titule za dizajnere koji koriste računare u svojoj umetnosti ili poslovnoj primeni. Ova zvanja su u potpunosti priznata u Srbiji. Kao ovlašćeni Adobe Authorised Training Centre, ITS je jedna od svega nekoliko obrazovnih institucija čiji studenti slušaju nastavu usklađenu sa Adobe programom i koriste najnovije Adobe softverske pakete.

Školovanjem na ITS-u studenti stiču mogućnost besplatnog polaganja za neki od Adobe sertifikata, vrlo vrednu sertifikaciju koja se uvažava bilo gde u svetu i garantuje za posedovanje ekspertskih znanja za rad u okviru Adobe programskih paketa.

 

EMC je vodeća svetska kompanija u oblasti skladištenja, virtuelizacije, bezbednosti i cloud computing-a, sa rekordnim godišnjim prihodom od 17 milijardi dolara, ostvarenim u 2010. godini i ukupno 48500 zaposlenih, sa sedištem u Massachusettsu, USA. U godini kada je svetska privreda pod uticajem velike ekonomske krize, EMC je ostvario rekordan profit, za 21% veći nego u 2009. godini. Najpoznatije filijale EMC-a su VMware i RSA Security. Potpredsednik EMC, William J. Teuber, Jr, član je koordinacionog odbora ITS-a. ITS je jedina škola u ovom delu Evrope koja ima ovakav vid saradnje i partnerskog odnosa sa EMC korporacijom. EMC Academic Alliance je nastala kao rezultat potrebe za kompetentnim kadrovima i nedostatka veština u oblasti obrade i skladištenja informacija, u vremenu sve ubrzanijeg razvoja IT oblasti i sve većeg obima i kompleksnosti digitalnih informacija, i potrebe za njihovim kvalitetnim upravljanjem. 

 
 
ITS je član Microsoft IT Academy Programa. Studenti ITS-a imaju veću šansu za zaposlenje uz najsavremenije kurseve iz IT oblasti koji ce ih pripremiti za uspešnu IT karijeru nakon diplomiranja. Nastavnici i ostali zaposleni ITS-a imaju priliku za dodatnim usavršavanjem i profesionalnim razvojem koristeći resurse i online kurseve, softverska rešenja i pogodnosti za sertifikaciju. Microsoft IT Academy Program ima dva nivoa članstva: osnovni i napredni. ITS je član naprednog nivoa sa sledećim pogodnostima: neograničen pristup e-learning materijalima zasnovanim na MS tehnologijama (Windows Server, Windows Client, SQL Server, Visual Studio i dr.), mogućnost upravljanja i prilagođavanja sadržaja online kurseva studentima ITS-a, akademske cene za zvanične Microsoft akademske kurseve, akademske cene za Microsoft sertifikaciju, MSDN Academic Alliance (MSDN AA) i dr.

 

O kompetentnosti i kvalitetu usluge iz oblasti računarstva govori i činjenica da je LINK group MICROSOFT PARTNER. Status Microsoft Partner-a predstavlja najviši nivo kompetencija i stručnosti u radu sa Microsoft tehnologijama i najbliži poslovni odnos sa kompanijom Microsoft. Microsoft Partner program, predavačima i studentima ITS-a obezbedjuje najnovije informacije, tehničku podršku, tehničke podatke, sve vrste raspoloživih MS softvera, Beta verzije, mogućnost da se pod povoljnim uslovima posećuju IT sajmovi i forumi, prisustvuje prezentacijama novih proizvoda itd...  


LINK group je partner multinacionalne kompanije Apple, kao autorizovani Apple Regional Training Center. Studenti ITS-a se besplatno obučavaju za rad na Mac operativnom sistemu. Tokom školovanja na ITS-u, studenti se pripremaju za sticanje esencijalnih i naprednih znanja za jednog IT eksperta, a uz to im omogućavamo besplatnu obuku za rad na Mac operativnom sistemu.

 

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Google, ITS ima ekskluzivno pravo da organizuje Google Academy obuke za sticanje zvaničnih Google AdWords i Google Analytics sertifikata. Ovi sertifikati su svetski prepoznatljiva akreditacija, namenjena stručnjacima za online oglašavanje i digitalni marketing.

  


ITS je akreditovani MikroTik trening centar  koji polaznicima omogućava sticanje prepoznatljivih sertifikata o posedovanju znanja i veština iz područja upravljanja i konfiguracije mreža na RouterOS-u, operativnom sistemu kompanije MikroTik. 


LINK group je jedan od malobrojnih Zend Training centara u svetu, autorizovan za obuku i izdavanje Zend sertifikata koji predstavljaju industrijski standard za PHP sertifikaciju. Oblasti ispita specifikovane od strane borda neutralnih vrhunskih PHP eksperata i zajednice širom sveta osiguravaju priznatost i donose jasnu prednost sertifikovanim Zend PHP inženjerima.
 

 

 


European Computer Driving Licence (ECDL) je projektovan i nadgledan od strane ECDL Fondation Ltd. (ECDL-F). The European Computer Driving licence Foundation je osnovana kako bi koordinirala prihvatanjem i funkcionisanjem ECDL koncepta širom Evrope. Izvan evropskih granica ECDL Fondacija dodeljuje dozvolu samo onim organizacijama za koje ona oceni da zadovoljavaju sve potrebne kriterijume. 

 

LINKgroup je član Saveta za obrazovanje u Udruženju informatičke delatnosti Privrerdne komore Srbije i prvi sertifikovani centar za obuku i testiranje Privredne komore Srbije.

 

LINKgroup je član evropske asocijacije
EDEN (European Distance and E- learning Network), osnovane 1991. godine sa ciljem da neguje razvoj i usavršavanje principa učenja na daljinu. Članstvo LINK group-a u EDEN asocijaciji čini garanciju kvaliteta programa koji se sprovode u cilju edukacije iz različitih oblasti, s obzirom da Asocijacija obuhvata sve nivoe formalne i neformalne edukacije i obuke, stručne i opšte, kao i da je otvorena ka obrazovnim i istraživačkim institucijama, kompanijama, asocijacijama i drugim telima.  

LINKgroup je član Upravnog odbora Poslovnog udruženja narodnih, radničkih i otvorenih univerziteta i obrazovno-kulturnih centara Srbije.

 

Akcentujući važnost poznavanja engleskog jezika u poslovnom svetu koji obuhvata široko internacionalno polje mogućnosti, ostvarili smo saradnju sa British Council, vodećom međunarodnom organizacijom iz Velike Britanije koja se bavi obrazovanjem i kulturnim vezama sa zemljama širom sveta. Kao British Council Preparation Centre, polaznicima pružamo mogućnost polaganja Cambridge ESOL ispita - FEC i BCE English Certificate, čije diplome i sertifikati spadaju među najpoznatije kvalifikacije za engleski jezik na svetu.

 

Studenti ITS-a imaju jedinstvenu priliku da besplatno koriste usluge ICT Huba i još u toku studija pokrenu svoj projekat i razviju sopstveni IT biznis uz podršku iskusnih stručnjaka iz domena startapa i biznisa.

ICT Hub je hi-tech biznis inkubator za informacione i komunikacione tehnologije čija je misija da olakša razvoj tehnološkog preduzetništva i podstakne one koji su na početku karijere da brže i lakše realizuju svoje ideje.

 

 Cambridge First Certificate in English (FCE)
 
Na osnovu partnerstva sa British Council institutom, ITS je omogućio svojim studentima pripremni kurs u cilju sticanja sertifikata Cambridge First Certificate in English (FCE), najčešće polaganog od svih Cambridge ispita.

Ovaj ispit nije sastavni deo redovnog plana i programa, već ga studenti mogu polagati po izboru.

 

FCE predstavlja viši srednji nivo znanja engleskog jezika i uključuje sticanje svih jezičkih veština: čitanje, pisanje, razumevanje, konverzaciju i upotrebu engleskog jezika u svakodnevnom govoru. Zbog toga ga mogu polagati samo studenti koji su završili English Upper Intermediate Level.
 
Inače, Cambridge First Certificate in English (FCE) priznaje na hiljade kompanija, akademskih institucija, univerziteta i koledža, strukovnih tela, ministarskih i vladinih tela širom sveta.


Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)
 
Studenti ITS-a mogu da izaberu da li žele da steknu gorepomenuti FCE sertifikat ili Business English Certificate Vantage (BEC Vantage), koji zahteva približan nivo znanja engleskog jezika i jednako je vrednovan u poslovnom svetu. Pripremu za polaganje BEC Vantage ispita ITS je omogućio je svojim studentima na osnovu partnerstva sa British Council institutom.
 
Engleski je dominantan jezik sporazumevanja i komunikacije u svetu savremenog biznisa. U tu svrhu, University of Cambridge ESOL Examinations uveo je i stručne ispite za proveru znanja engleskog jezika. BEC Vantage sertifikat je cenjen upravo zbog toga što potvrđuje znanje poslovnog engleskog jezika i sposobnost pisane i usmene komunikacije osoba koje ga poseduju sa inostranim poslovnim partnerima.
 
Uslovi za polaganje ovog ispita isti su kao i za FCE ispit, što znači da ga mogu polagati samo studenti koji su završili English Upper Intermediate Level. On, takođe, nije u sklopu redovnog plana i programa, već je izborni ispit.

 Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija