studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
O NAMA
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Za ITS sam se odlučio zbog plana i programa koji nudi. Prilično sam bio upućen u programiranje i baze podataka pre nego što sam došao na ITS. Znanje koje sam ovde stekao sada koristim pri izradi studentskog servisa za kačenje predavanja. Atmosfera u školi je krajnje prijatna i prijateljska. Upoznao sam dosta zanimljivih ljudi. Polaganje ispita je usklađeno sa prirodom ispita, pa ono postoji preko zadataka ili u TLS. ITS bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i da ono što nauče danas mogu sutra praktično da iskoriste. To znam po sebi.

Pogledajte ostale utiske studenata>>>
PETAR GNJIDIĆ, DIPLOMAC

GRB ŠKOLA ITS

U cilju vizuelizacije misije i što autentičnijeg isticanja naših primarnih ciljeva u obrazovanju i vaspitanju, logo naše škole dopunjen je znakom u obliku grba, koji na najbolji način oslikava kvalitet, iskustvo i proverena znanja koja ITS sa uspehom pruža svojim studentima.

Simbolika boja i znakova na grbu je veoma kompleksna - svaki element ima jedinstveno značenje koje obogaćuje poruku koju na ovaj način želimo da pošaljemo. Međutim, svi skupa, likovno uobličeni, imaju jedinstveni cilj, a to je da ukažu na vrednosti kojima se naša škola može ponositi, na čijem jačanju i dalje radi, želeći da pokaže koliko je obrazovanje, u stvari, važno.

 

Tri boje kao tri principa celovitosti

Kroz kombinaciju boja, počevši od crvene, koja simbolizuje hrabrost i otvorenost za nove ideje i  poduhvate, preko crne koja ukazuje na postojanost u ostvarenju ciljeva, do bele - boje sveobuhvatnosti i mladosti, grb u prvi plan ističe suštinske vrednosti na kojima se zasniva rad ovih dveju škola.

 


 
Zvezde - ambicija za svaku godinu školovanja

U egipatskim hijeroglifima zvezda je korišćena u rečima kao što su doneti, sticati obrazovanje,  učitelj... Kada je okrenuta nagore, predstavlja ambiciju, svetlost, duhovnost i obrazovanje. Zvezde sa pet krakova predstavljaju kvalitet darovan od Boga, sklad, savršenstvo i postojanost. Četvorogodišnje srednjoškolsko i trogodišnje visoko obrazovanje, predstavljeni kroz simboliku sedam zvezda, pružaju mogućnost dobijanja kvalitetnih znanja, priznatih diploma i uspešne budućnosti.

 
Simbol otvorenosti i obrazovanja, naših osnovnih principa
 
Otvorena knjiga, kao simbol obrazovnih ustanova, znači pokazivanje i manifestaciju, simbolizuje stalno učenje i usavršavanje, nova znanja i iskustva, kao i spremnost da ono što umemo i znamo rado podelimo sa svima.

 

 

 
Za siguran uspeh u celom svetu

Globus, odnosno zemlja, predstavlja simbol života, ali -  što je za nas najvažnije -  i simbol uspešnog učenja. Donosi sreću na polju znanja, pospešujući uspeh u školi. Simbolika globusa na grbu ukazuje na visok nivo dostignuća naših studenata i učenika, kao i na naš osnovni cilj - razvijanje intelektualno sofisticiranih karaktera kroz iskustvo i aktiviranje srećne zone znanja.

 


Diploma koja ne poznaje granice

Pečat diplome sa znakom Ω u sebi govori o njenoj priznatosti u sferi informacionih tehnologija, s obzirom na primenu znaka u ovoj oblasti, ali i o širini mogućnosti naših učenika i studenata nakon maturiranja, odnosno diplomiranja.
 

 

 

Omega za sjajan krajnji rezultat kao našu ideju vodilju

Omega (Ω), poslednje slovo grčkog alfabeta, doslovno znači veliki, sjajni, uspešni, a njegovo značenje dovodi se u vezu i sa astronomskim fenomenom, nebulom Omega Centauri, najsjajnijim klasterom u našoj galaksiji, koja takođe označava posebnost, različitost i savršenstvo. Kraj - još jedno od značenja ovog simbola asocira na uspešan završetak školovanja naših učenika/studenata.
 


Štit jer je znanje najbolja odbrana

Smatramo da je znanje temelj svakog životnog uspeha kako ličnog, tako i profesionalnog - otuda štit kao simbol postojanosti i čvrstine.
 

 

 

 

 

 

 

Lovorov venac za pobednike, naše učenike ovenčane uspehom

Na kraju školovanja, ono što sledi jesu uspeh i pobeda, slikovito prikazani kroz lovorov venac, simbol večnosti, pobede, napretka i najviših dostignuća.

 

 

 

 

 

 

Krug savršenog, bezgraničnog uspeha

Krug, u kome se nalaze svi ovi simboli, označava sveukupnost, celovitost, svevremenost i savršenstvo. Ukida vreme i prostor, ukazujući na bezgranične mogućnosti koje naše škole daruju svojim učenicima/studentima. Krug za tačkom ili manjim krugom u sredini simbolizuje ciklično savršenstvo, razrešenje svih egzistencijalnih pitanja.
 
 
 
 
 

 

Grbom ITS-a obeležen je kompletan suvenir program, kancelarijski materijal, školski pribor, kao i odevni predmeti - majice, jakne, kačketi...

Visoka škola za informacione tehnologije dizajnirala je i specijalnu liniju odevnih predmeta u cilju razvijanja i jačanja zajedničkog duha, pripadnosti i privrženosti. Na ovaj način će učenici moći da pokažu koliku su ponosni na ustanovu u kojoj se obrazuju.

 


 
Celu prezentaciju novog grba naše škole, detaljnija objašnjenja njegove simbolike, kao i još fotografija, možete pogledati klikom na link Prezentacija ITS grba.

 
 
 

 
Celu prezentaciju novog grba naše škole, detaljnija objašnjenja njegove simbolike, kao i još fotografija, možete pogledati klikom na link.Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija