studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Za ITS sam se odlučio zbog plana i programa koji nudi. Prilično sam bio upućen u programiranje i baze podataka pre nego što sam došao na ITS. Znanje koje sam ovde stekao sada koristim pri izradi studentskog servisa za kačenje predavanja. Atmosfera u školi je krajnje prijatna i prijateljska. Upoznao sam dosta zanimljivih ljudi. Polaganje ispita je usklađeno sa prirodom ispita, pa ono postoji preko zadataka ili u TLS. ITS bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i da ono što nauče danas mogu sutra praktično da iskoriste. To znam po sebi.

Pogledajte ostale utiske studenata>>>
PETAR GNJIDIĆ, DIPLOMAC

ITS DODELIO STIPENDIJU NENADU PAVLOVIĆU


U prostorijama Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, juče, 29. marta, potpisan je ugovor o stipendiranju Nenada Pavlovića (16), dečka koji je nedavno digao državu na noge, kada je snimio dirljiv video putem koga je od Vlade Srbije zatražio pomoć za lečenje retke bolesti koju ima.

 

Njegova molba za lečenjem je uslišena pre dva dana, kada je dobio svoju prvu terapiju – redak i skup lek koji će sprečiti dalje napredovanje oboljenja krvi – paroksizmalne noćne hemoglobinurije (PNH), a dobre vesti nisu ga zaobišle ni posle toga.

 

Naime, Nenad je imao još jednu želju – da studira IT u našoj školi, i ITS mu je tu želju ispunio dodelom stipendije. Za dve godine, Nenad će otpočeti studije na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, čiji su osnivači kompanije Comtrade i LINK Group.

 

 

U prisustvu svog oca Miroslava, ovaj mladi borac obišao je prostorije Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije i kompanije Comtrade, i tom prilikom se upoznao sa obavezama i uslovima studiranja, ali i praktičnim radom kroz koji prolaze studenti ITS-a.

 


Direkor škole Bojan Ristić istakao je da su na ideju o stipendiji došli kada su prilikom Nenadovog gostovanja u TV emisiji „Život priča” čuli da je izrazio želju da studira Informacione tehnologije na ITS-u jer, kako kaže, iznad svega voli kompjutere.

 

 


– Mladi koji imaju svoju ideju, bore se za tu ideju. On je fanstastičan primer i verujem da će zbog velike želje i snage koju nosi sa sobom nastaviti svoje obrazovanje i lečenje, i uveren sam da će uspeti i u jednom i u drugom. Od nas će dobiti svaku podršku. Imaće i praktični rad, a najbolji učenici dobijaju priliku da ostanu u kompaniji po završetku studija – rekao je direktor ITS-a i naglasio da je škola ovim primerom pokazala da je društveno odgovorna.

 


Nenad je rekao da je presrećan i da nije očekivao da će ga njegova hrabrost odvesti ovim putem. Kako dodaje, prerano je odrastao i umesto da sve vreme provodi u igri, on je rešio da izgradi sigurnu budućnost i da doprinese boljem životu svoje porodice.

 

– Juče sam dobio terapiju, a danas sam došao ovde sa saznanjem da ću postati učenik ove škole. Kompjutere sam zavoleo još kao dete, kada zbog zdravstvenog stanja nisam bio fizički aktivan, pa sam svoje vreme provodio na internetu. Nisam očekivao i lek i besplatno školovanje, ali recimo da je to sreća u nesreći. Mnogo sam zahvalan svima, sad idem da se spremam za upis, mora da se uči! – zaključio je hrabri mladić.

Njegov otac Miroslav naglašava da će besplatno školovanje biti velika stvar za porodični budžet, ali i da nije bilo tako, ubeđen je da Nenad ne bi odustao od ITS-a.

 

 


Srećko Miodragović, savetnik predsednika grupacije Comtrade, izjavio je da je kompanija već šest godina prisutna u oblasti edukacije, sa jednim ciljem – da obezbedi kvalitetan stručni IT kadar.

 


– Nažalost, nije čest slučaj da su obrazovne institucije usko povezane sa privredom, a koncept školovanja na ITS-u je upravo baziran, pored teorije, i na praktičnom znanju koje studenti stiču na softverskim projektima u kompaniji Comtrade kao jednoj od najvećih IT kompanija u Evropi. Upisom u Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, studenti će postati IT stručnjaci za neku od izabranih IT oblasti (ne za sve, jer je IT vrlo velika oblast koja je i dalje u velikoj ekspanziji), čime će posle školovanja biti u prilici da dobro unovče svoje znanje – rekao je Miodragović i naglasio da je jedno sigurno, „da IT-evcima nikada nije dosadno, jer će ono što je danas aktuelno, kroz tri godine postati stvar prošlosti”.

 

Još je dodao i to da studenti ITS-a permanentno nadograđuju svoje znanje, kako bi ostali u vrhu kao priznati i cenjeni IT stručnjaci za izabrane oblasti iz informacionih tehnologija.

 

Pogledajte atmosferu sa dodele u galeriji.

 Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija