studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u

„U februaru 2008. godine, konkurisao sam za poziciju .Net Developera (programera početnika) u firmi Pexim Solutions. Polagao sam pet različitih testova, da bi me pozvali na poslednji razgovor. Dobio sam mnogo bolji posao – Build Engineera, za koji je jedan od uslova bio dve godine radnog iskustva na istoj poziciji, tako da se nisam ni usuđivao da konkurišem. Ocenili su da ću moći da, uz maksimalnu ozbiljnost i pomoć starijih kolega, opravdam njihovo poverenje i dobro obavljam poslove na toj poziciji, a sve to zahvaljujući znanju i iskustvu koje sam stekao studirajući i radeći na ITS-u.”


Pogledajte ostale utiske studenata>>>
SINIŠA RISTOVIĆ, STUDENT

ITS PREDSTAVIO RAD U PLENARNOM DELU ITOP16 KONFERENCIJE

Prethodni vikend predstavnici ITS-a iskoristili su da još jednom na dostojan način reprezentuju rad škole i vrednosti za koje se zalažemo u procesu obrazovanja. Rad profesora ITS-a pod nazivom „Socijalno partnerstvo u razvoju obrazovanja i zapošljavanja” predstavljen je u plenarnom delu naučno-stručnog skupa sa međunarodnim učešćem, pod nazivom „Informacione tehnologije, obrazovanje i preduzetništvo ITOP 2016”.

Skup je održan u subotu i nedelju, 10. i 11. septembra 2016. godine, i na njemu je učestvovalo više od 50 autora i koautora iz obrazovnih i drugih ustanova koje se bave informacionim tehnologijama i obrazovanjem.


Konferencija je imala za cilj prikaz primene informacionih tehnologija u okviru predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja. Obrađene su i teme preduzetništva u oblasti obrazovanja, kao i nedostataka u sistemu obrazovanja generalno.


Na ovom skupu, u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, govorila je predstavnica Ministarstva za omladinu i sport, pomoćnica ministra Snežana Klašnja, koja je na temu omladinskog preduzetništva rekla:

– Ovo je godina preduzetništva i to je samo jedan od elemenata koji ukazuju na važnost podsticanja zapošljavanja i samozapošljavanja, a kako ja dolazim ispred Ministarstva omladine i sporta, gledamo pre svega interes mladih, jer su mladi najviše pogođeni kada je u pitanju zapošljivost, a sa druge strane, to je kategorija koja najviše može da pomogne i da unapredi ceo sistem. Preduzetništvo je budućnost ove zemlje i neophodno je mnogo više napora u saradnji između obrazovnog sistema i tržišta rada, kako bi imali jaču šansu u osnivanju svojih preduzeća.

Učešće na ovakvim događajima predstavlja ne samo potvrdu da ITS zauzima važno mesto u obrazovnom sistemu kod nas, već i priliku da se u svakom trenutku ostane u toku sa najnovijim tendencijama u oblasti edukacije i IT tehnologija.Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija