studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Tokom nastave na ITS-u imala sam utisak kao da sam deo tima, kako zbog okruženja tako i zbog prilike da učestvujem u brojnim projektima. Nastavni plan ide u korak sa vremenom, što je najbitnije za IT oblast. Nema suvoparnog učenja teorije, već objašnjenja na praktičnim primerima i realnim životnim situacijama. ITS je učinio moje studiranje zanimljivim, motivisao me je da napredujem, postignem izvanredne rezultate i ostvarim svoje ciljeve. Sada sam zaposlena u kompaniji LINK group, kao koordinator Centra za razvoj karijere, gde imam priliku da steknem kvalitetno radno iskustvo, radeći sa timom profesionalnih i kreativnih ljudi.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

TIJANA RUSIĆ, DIPLOMAC

ITS PREDSTAVIO SVOJU IZDAVAČKU DELATNOST

U konferencijskoj sali Comtradea 7. juna održana je prva prezentacija izdavačke delatnosti Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS. U prisustvu cenjenih profesora, osnivača škole, predstavnika kompanija Comtrade i LINK group, kao i predstavnika medija, predstavljene su ideje izdavaštva ITS-a, kao potpuno nove delatnosti škole, ali i dosadašnji rad.

 

Kvalitetna nastava podrazumeva i kvalitetno štivo. S obzirom na to da trenutno tržište ne nudi materijal koji pokriva sve predmete, obrazovni sistem naše škole je shvatio da mora da napravi nešto što će obezbediti kvalitetnije školovanje i studente ITS-a spremiti za buduća zanimanja. Donesena je odluka da se pokrene izdavanje knjiga i udžbenika čiji bi autori bili profesori ITS-a, kao i rad na elektronskim skriptama, kako bi obrazovanje na ITS-u bilo potpunije i kvalitetnije.

 

 

 

Tako su profesori ITS-a postali i autori i za nepune tri godine izdali 16 knjiga i udžbenika, koje su do sada objavljene pod pokroviteljstvom škole. Prvi put okupljeni na jednom mestu, autori su imali priliku da upoznaju širu javnost sa svojim delima.

 

Čast nam je bila da redom predstavimo profesore i stručne saradnike koji su svoje znanje nesebično podelili i objavili u knjigama. To su: Slavko Pokorni, Goran Radić, Nikola Dragović, Ana Stanković, Milosav Majstorović, Miroslav Radosavljević, Svetlana Anđelić, Marko Vulić, Svetlana Jevremović, Milko Cupara i Slobodan Tomić.

 

Predstavljeno je i svih 12 udžbenika, i to kako su hronološki izlazili. 

 

AUTOR

NASLOV

Slavko Pokorni, Goran Radić Informacione i internet tehnologije
Slavko Pokorni Pouzdanost informacionih sistema
Milko Cupara Osnove menadžmenta
Svetlana Jevremović Bezbednost elektronskog poslovanja
Marko Vulić Elektronska trgovina
Svetlana Jevremović Sigurnost i zaštita informacionih sistema
Milosav Majstorović Uvod u baze podataka
Slavko Pokorni Računarske mreže
Svetlana Anđelić Visual C#.NET programiranje
Miroslav Radosavljević Upravljački informacioni sistemi
Svetlana Anđelić WPF i ASP.NET Framework
Goran Radić, Nikola Dragović Programiranje u C jeziku

 

Pored udžbenika, objavljene su još četiri knjige: „Grafički alati I i „Grafički alati II, koje je pisala grupa autora, zatim „Računarska matematika autora Slobodana Tomića i „Primena rasterske grafike autora Ane Stanković.

 

 

 

Nakon predstavljanja knjiga, udžbenika i autora, publici se obratio i direktor našeg obrazovnog sistema, prof. dr Bojan Ristić, koji je naglasio da studenti dobijaju brojne materijale i priloge sa primerima kako nešto treba ili može da se uradi, ali da treba da imaju i određenu čvrstu vodilju, krunski materijal, udžbenik. Direktor je istakao da je polazna tačka skripta, koja se mora brusiti da bi se na kraju dobio udžbenik u kome student dobija i teorijske osnove i praktične primere i modele za dalji razvoj.

 

Velika nam je čast bila da predstavimo našu izdavačku delatnost, koja iz godine u godinu broji sve veći broj novih izdanja. Izdavanje udžbenika postaje tradicija koja je neophodna kako bi naš obrazovni sistem bio ono što želimo – kvalitetno i stručno znanje nakon studija. Ovo je samo početak, a naredne godine planirano je objavljivanje oko 20 novih izdanja tako da nas ubrzo čeka još susreta povodom novih izdanja na ITS-u. Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija