studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Odvek sam želela da se bavim programiranjem, ali i da prenosim svoje znanje drugima. Zbog jasno definisanih predmeta, koji pružaju mnogo praktičnih znanja, i završnih projekata, odlučila sam da upišem ITS. Specifično za školovanje na ITS-u je to što sam, nakon programerskih znanja, stekla i veštine prezentovanja, pa samim tim i poželela da plasiram svoje znanje dalje. Programeri se inače retko odlučuju za drugačije pristupe programskim jezicima od „suvog programiranja”, ali najveća potvrda znanja je kada ste u mogućnosti da svakome objasnite programiranje. Odmah nakon što sam diplomirala 2012. godine, dobila sam ponudu da ostanem kao predavač na ITS-u, što sam rado prihvatila. Trenutno radim kao saradnik u nastavi na više programerskih predmeta na studijskim programima Informacione tehnologije i Elektronsko poslovanje. Angažaovana sam i u zimskim i letnjim školama programiranja, što dovoljno govori o kvalitetu stečenih znanja tokom školovanja.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

VANJA ČONIĆ, DIPLOMAC

ITS PREUZEO AKADEMIJU LEPIH UMETNOSTI

ITS je postao osnivač Fakulteta scenskih i primenjenih umetnosti – Akademije lepih umetnosti – ALU (alu.edu.rs).

 

ITS je preuzeo upravljanje Akademijom lepih umetnosti, ustanovom koja je u oblasti akademskog obrazovanja.

 

Ugovor o prenosu osnivačkih prava potpisali su ispred ITS-a direktor Bojan Ristić, a ispred ALU vlasnik Milivoje Todorić. Akademija u svom sastavu ima akreditovane osnovne akademske studije, master akademske studije i doktorske studije.

 

 

Kao novi član velike grupe obrazovnih institucija pod vođstvom Comtradea i LINK groupa, ALU će usvojiti dobro poznati koncept stvaranja i vođenja uspešne i savremene visokoškolske ustanove.

 

ITS na ovaj način pravi još jedan korak kojim utvrđuje svoju poziciju u sferi visokog obrazovanja i potvrđuje opredeljenje za širenje programske ponude i u drugim obrazovnim oblastima, kao i na sva tri nivoa akademskog obrazovanja.

 

„ALU je ustanova visokog obrazovanja sa perspektivom razvoja. To je prepoznato, i upravni organi ITS-a su doneli odluku da se izvrši prenos osnivačkih prava sa prethodnog nosioca na ITS. Najvažnije nam je da primere iz desetogodišnjeg uspešnog rada i odlične prakse ITS-a primenimo i na ALU i da svi naši studenti budu u toku sa savremenim poslovima i trendovima. Ključno je uspostaviti sistem ishoda učenja zasnovanog na kompetencijama i na taj način pripremiti mlade za budući posao i da njihova znanja budu aktuelna”, kaže ovom prilikom dr Bojan Ristić, direktor ITS-a.Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija