studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u

Petar Gnjidić„Veoma sam zadovoljan studiranjem na ITS-u, pre svega  zato što mi je to omogućilo da steknem praktično znanje koje je poslodavcima veoma bitno. Savremeni uslovi studiranja i komunicije između studenata i profesora su ono što je studiranje učinilo efikasnijim. Takođe bih izdvojio i prostorije koje su opremljene najsavremenijom tehnologijom i softverima koji su olakšali studiranje. Svima bih preporučio da upišu ITS. Sada sam zaposlen u kompaniji LINK group kao C# programer.


Pogledajte ostale utiske studenata>>>


STEFAN MILOVČEVIĆ, STUDENT

DR ALEKSANDAR KOSTIĆ

Aleksandar Kosticdr Aleksandar Kostić

 

Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu na kome je i magistrirao dok je doktorat odbranio na Elektronskom fakultetu u Nišu u oblastima informacionih sistema i obrade radarskih signala. Po završetku fakulteta radi u Vojnotehničkom institutu na poslovima istraživanja i razvoja sredstava vojne tehnike na pozicijama od istraživača, preko Načelnika sektora do Pomoćnika direktora Instituta za vazduhoplovne programe i elektroniku. Paralelno sa radom u Vojnotehničkom institutu, od 1980.god. radi kao asistent, a zatim i docent na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i Višoj vazduhoplovnotehničkoj vojnoj akademiji u Žarkovu, gde drži predmete Teorija radiolokacija i Radarski sistemi. Objavio je veliki broj naučnih i stručnih radova u časopisima međunarodnog značaja i na skupovima međunarodnog i nacionalnog značaja. Svi objavljeni radovi su rezultati praktičnih realizacija projekata na kojima je radio. Neki od značajnijih projekata su: Sistem elektronske zaštite vazduhoplova, Ekstraktor radarskih podataka (nalazi se na izvoznoj listi SDPR-a), Informacioni sistem za optimizaciju radarskih mreža, Multisenzorski i multistatički radarski sistemi, Razvoj digitalnog radarskog pokazivača, Modifikacija meteoroloških radara, Mreža meteoroloških radara Vojvodine, Informacioni sistem za automatizaciju radarskog centra zaštite od grada, Razvoj virtuelnog okruženja za trodimenzionalnu vizuelizaciju oblaka i dejstvo na gradonosne ćelije, Integrisani informacioni sistem odbrane od grada – HASIS 3DI, Kompozitna 3D vizuelizacija oblaka u mreži meteoroloških radara, itd.


Od 1996. god u kontinuitetu do danas radi kao istraživač u istraživačkim timovima sa Elektronskog fakulteta iz Niša i Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda na realizaciji više naučnih i istraživačkih projekata koje su finansirali Republički fond za nauku i Ministarstvo za nauku i tehnologiju Republike Srbije. Jedan je od dvojice vlasnika tehničkog rešenja u kategoriji nove metode pod nazivom ’’Nova metodologija za predikciju radarske vidljivosti’’. Nosilac je više priznanja i nagrada za naučno istraživački rad i za doprinos razvoju Vojnotehničkog instituta.

 Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija