studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
O NAMA
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Za ITS sam se odlučio zbog plana i programa koji nudi. Prilično sam bio upućen u programiranje i baze podataka pre nego što sam došao na ITS. Znanje koje sam ovde stekao sada koristim pri izradi studentskog servisa za kačenje predavanja. Atmosfera u školi je krajnje prijatna i prijateljska. Upoznao sam dosta zanimljivih ljudi. Polaganje ispita je usklađeno sa prirodom ispita, pa ono postoji preko zadataka ili u TLS. ITS bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i da ono što nauče danas mogu sutra praktično da iskoriste. To znam po sebi.

Pogledajte ostale utiske studenata>>>
PETAR GNJIDIĆ, DIPLOMAC

KOORDINACIONI ODBOR ITS-A

William J. Teuber
Vice Chairman EMC Corporation

Predsednik koordinacionog odbora ITS-a

William J. (Bill) Teuber Jr. je potpredsednik EMC korporacije. Sa prihodom iz 2009. godine od 14 milijardi dolara i oko 43.000 zaposlenih, EMC je vodeći svetski proizvođač i distributer informatičke tehnologije i rešenja koja omogućavaju organizacijama svih veličina da promene način tržišnog nastupa i ostvare dodatnu vrednost. Teuber je postavljen na poziciju potpredsednika u maju 2006. godine. Na ovom mestu, pomaže EMC predsedniku i izvršnom direktoru (Joe Tucci), u svakodnevnom upravljanju EMC korporacijom, i vodi EMC Customer Operations, organizaciju zastupljenu širom sveta za prodaju i distribuciju. Teuber radi u sedištu EMC korporacije u Hopkintonu (Massachusetts). Bio je glavni finansijski direktor EMC-a između 1997 i avgusta 2006. godina. Tokom tog vremena, vodio je sve finansijske operacije kompanije na svetskom nivou. Teuber je član borda direktora Popular, Inc, kompanije koja se bavi finansijskim uslugama, koja uključuje Banco Popular kao holding. Teuber ima MBA titulu sa Babson College, titulu mastera na Bentley College, i Bachelor diplomu na College of the Holy Cros.

 

 

Dejan Cvetković
Microsoft Director, Central and Eastern Europe

Dejan Cvetković je rođen u Beogradu 8. juna. 1967. godine. Posle Matematičke gimnazije, upisuje Elektrotehnički fakultet u Beogradu na kom je i diplomirao aprila 1991. godine. Profesionalnu karijeru započinje u beogradskoj Energodati kao sistemski softverski inženjer. 1993. godine odlazi u Kanadu gde se priključuje kompaniji Microsoft – timu zaduženom za razvoj sistema za elektronsku poštu – Microsoft Exchange server. Do 1998. godine radi kao Microsoft konsultant na projektima distribuiranih aplikacija u finansijskim i bankarskim sistemima. Na poziciju generalnog direktora Microsoft Software d.o.o, gospodin Cvetković, dolazi posle sedmogodišnjeg angažovanja u Microsoft Kanada, gde je bio zadužen za implementaciju eGovernment rešenja za vladu Britanske Kolumbije - Kanada. U okviru ovih zaduženja stekao je veliko iskustvo u razvoju i implementaciji rešenja u državnoj upravi, velikim kolektivima i organizacijama. Od 2007. godine je i predsednik Američke privredne komore u Srbiji. Od septembra 2008. godine je regionalni partner menadžer za sektor javnih preduzeća i zadužen je za celu centralnu i istočnu Evropu.

 

 

Veselin Jevrosimović
President and CEO, Comtrade Group

Veselin Jevrosimović je predsednik i većinski vlasnik Comtrade Group, međunarodne IT korporacije koja se izuzetno brzo razvija i spada u lidere u svom polju delovanja. Od 1991. do 1996. bio je partner u kompaniji CHS Electronics, koja je u to vreme bila drugi najveći IT distributer na svetu sa godišnjim prometom od 12 milijardi američkih dolara. 1996. godine je prodao svoje deonice u CHS-u i osnovao Comtrade grupaciju. Od tog trenutka nadalje, postignuća gospodina Jevrosimovića i Comtrade grupacije su nagrađena brojnim stručnim priznanjima, što je krunisano prijemom kompanije u članstvo Globalnih kompanija u usponu (Global Growth Companies) pri Svetskom Ekonomskom Forumu (2009). Takođe je proglašen za Menadžera Jugoistočne Evrope, Legendu IT industrije (Monte Karlo), Međunarodnog Investitora Jugoistočne Evrope i Počasnog Građanina Bostona. Njegov aktivizam u saradnji sa dobrotvornim organizacijama, brojna interesovanja i poslovni uspeh su doneli gospodinu Jevrosimoviću i Comtrade grupaciji poštovanje u poslovnim krugovima u celom svetu. Tokom 2009. i 2010. godine gospodin Jevrosimović je bio član srpske delegacije na sastancima Svetskog Ekonomskog Foruma u Davosu (Švajcarska), Dalianu (Kina), i Kartagini (Kolumbija).

 

 

 

dr Valentin Kuleto
President and CEO, LINK group

 

 

Prof. dr Valentin Kuleto je osnivač, predsednik i generalni menadžer međunarodne kompanije LINK group (www.link-group.eu) koja posluje u više zemalja. LINK group je regionani lider u oblasti profesionalnog obrazovanja, obrazovanja na daljinu, proizvodnje obrazovnog  i  poslovnog softvera. Magistrirao je u oblasti teorijske zasnovanosti implementacije softverske platforme za učenje na daljinu i doktorirao na istraživanjima problema adaptibilnog personalizovanog modela sistema za učenje na daljinu. Projektant je, idejni začetnik i vođa projekta realizacije nekoliko obrazovnih softverskih rešenja: prve domaće softverske platforme za učenje na daljinu - LINK Distance Learning System, informacionog sistema za visoko obrazovanje - Univerzitetskog informacionog sistema i softvera za testiranje i učenje - Testing and Learning System. Osim toga, pod njegovim vođstvom su realizovana brojna poslovna softverska rešenja, od kojih izdvajamo sledeća: sistem za upravljanje ljudskim kapitalom - Human Resources Information System, softver za upravljanje portalima - Content Management System, generalni upravljački  informacioni sistem za mala i srednja preduzeća -  Business Information System (www.link-softsolutions.com). Objavio je više stručnih radova na domaćim i međunarodnim skupovima iz oblasti elektronskog poslovanja, projektovanja i primene obrazovnog softvera i učenja na daljinu. Vodio je i uspešno realizovao veliki broj softevrskih projekata korporativnog zahvata, kao i  projekata poslovanja zasnovanog  na Internetu,  kao i  implementacije softverskih rešenja u visokoškolskim ustanovama. Posebno se ističe njegova ideja široke primene e-marketinga u obrazovanju, jedinstvena u regionu. Aktivnosti prof. dr Kuleta u visokom i srednjem obrazovanju prvenstveno su usmerene na promociju inženjerske struke kao važnog intelektualnog pokretača razvoja privrede i društva, kao i na neprestano poboljšanje kvaliteta nastave, istraživanja i razvoja.
 

 

Terry Curtis
Chief Financial Officer, Comtrade Group

Njegova karijera i temperament su ga pripremili za ulogu stratega i poslovnog lidera, kao i finansijskog direktora internacionalnih razmera. Teri iza sebe ima bogato iskustvo u implementaciji finansijskih i poslovnih procedura i procesa. Ima bogato iskustvo u restruktuiranju komapnija, akvizicijama i profitabilnim sektorima. Glavne kometencije tiču se strateškog i finasijskog planiranja, izveštavanja i kontrole, ali je učvrstio svoje sposobnosti kroz odgovornosti i šira ovlašćenja uključujući pozicije izvršnog direktora u kompanijskim sektorima i posebno sektorima IT, kao i operativnom rukovođenju na nivou kompanija. Na poziciji finansijskog direktora uspešno je vodio operacije preuzimanja kompanija na rastućim i novim tržištima (zapadna Evropa, Azija). Preuzimanja uključuju japansku kompaniju JV  CorpLiberty (vrednosti preko milijardu dolara), Global Inc. & Sumitomo Corp., HSE24 (400 miliona dolara), kao i  Sr. VP Finance Home Shopping Network – Int’l. Radio je i za Timberland company na pozicijama podpredsednika kompanije za strategiju i direktora službe interne revizije. Diplomirao je finansije i ekonomiju na Univerzitetu Suffolk i završio MBA na Bostonskom Univerzitetu.
 

 Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija