studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Tokom nastave na ITS-u imala sam utisak kao da sam deo tima, kako zbog okruženja tako i zbog prilike da učestvujem u brojnim projektima. Nastavni plan ide u korak sa vremenom, što je najbitnije za IT oblast. Nema suvoparnog učenja teorije, već objašnjenja na praktičnim primerima i realnim životnim situacijama. ITS je učinio moje studiranje zanimljivim, motivisao me je da napredujem, postignem izvanredne rezultate i ostvarim svoje ciljeve. Sada sam zaposlena u kompaniji LINK group, kao koordinator Centra za razvoj karijere, gde imam priliku da steknem kvalitetno radno iskustvo, radeći sa timom profesionalnih i kreativnih ljudi.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

TIJANA RUSIĆ, DIPLOMAC

NOVO PARTNERSTVO ITS-A

Studenti ITS-a realizuju softverska rešenja za
Poljoprivredno-veterinarsku školu Svilajnac


Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS u petak je zvanično započela saradnju sa Poljoprivredno-veterinarskom školom Svilajnac. Cilj saradnje je jednostavan: olakšati rad učenicima i zaposlenima srednje škole u Svilajncu i pružiti našim studentima priliku da u okviru realnog projekta dokažu i unaprede svoje veštine.

Ovim povodom, direktor ITS-a, dr Bojan Ristić, izjavio je: „Interes ITS-a je da sa najkvalitetnijim srednjim stručnim školama u Srbiji sarađuje i pomaže u podizanju kvaliteta obrazovanja i srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova. Kada je u pitanju Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajnac, naša je ideja bila da im pomognemo da u učenju i proizvodnji primene informacione tehnologije – od elektronskog dnevnika u školi, pa sve do elektronskog praćenja dnevnih aktivnosti učenika u domu i razmene SMS poruka sa roditeljima i učenicima. Takođe, u kasnijim fazama projekta planirano je elektronsko praćenje kompletne proizvodnje i prerade hrane na školskom dobru.”

Na ovaj način, studenti ITS-a pomoći će i učenicima iz Svilajnca da njihovo školovanje bude osavremenjeno i, donekle, po uslovima, nalik školovanju učenika ITHS-a, čiji je osnivač upravo ITS. To podrazumeva primenu najsavremenije tehnologije u nastavi i prebacivanje što većeg dela školskih i nastavnih materijala u elektronsku formu.

Način na koji je u Poljoprivredno-veterinarskoj školi teorija spojena sa praksom umnogome podseća na način rada ITS-a i ITHS-a i to je jedna od osobina ove škole koju naročito pozdravljamo. Osnovana 1957. godine, škola u svom sastavu ima i dom učenika ali i potpuno zaokružen sistem proizvodnje, gde učenici u okviru prakse stvaraju proizvode koji se koriste u domu i školi.

Rad na projektu trajaće dve godine, a na njemu će zajednički učestvovati profesori i studenti ITS-a kojima će ovo predstavljati odličnu priliku da u praksi razviju svoja znanja i veštine stečene tokom školovanja.

Direktor Poljoprivredno-veterinarske škole Svilajnac, Zoran Radosavljević, izjavio je: „Od želje da napravimo novi i savremeniji sajt škole razvila se potpuno nova ideja koja bi zaokružila i druge informatičke prednosti u okviru celog sistema obrazovanja, a sve u cilju poboljšanja istog. U želji da od elektronskog dnevnika preko praćenja učenika na praksi i u domu kreiramo poseban softver koji bi spojio sve te aktivnosti, došli smo do zajedničke saradnje sa Visokom školom strukovnih studija za informacione tehnologije ITS. Mislim da je Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajnac prva koja iz ovog profila započinje sa uvođenjem informaciono-komunikacionih sistema u obrazovanje i nadam se da će njegova implementacija doneti veoma dobre rezultate.”

ITS kroz nove saradnje i partnerstva istrajava u ideji da na svaki način svojim studentima pruži sve uslove za profesionalno usavršavanje i sticanje dragocenog iskustva. Podsetimo se da je slična saradnja potpisana u aprilu ove godine sa ETŠ „Mihajlo Pupin” iz Novog Sada, a u skorije vreme treba očekivati još nekoliko sličnih saradnji i partnerstava.Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija