studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Kristina Naumović„Završila sam Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije ITS, profil za Internet programiranje. Diplomirala sam u decembru 2008. godine. Studijama sam izuzetno zadovoljna, jer je reč o kvalitetnoj visokoškolskoj ustanovi sa stručnim nastavnim kadrom i odličnim uslovima za rad. Prednost je u tome što su cele studije savremene i, po mom mišljenju, mnogo kvalitetnije u odnosu na druge fakultete u Srbiji. Ja sam, pre ITS-a, studirala na američkom univerzitetu i mogu da kažem da ITS ide u korak sa visokoobrazovnim institucijama u Americi.

Pogledajte ostale utiske studenata>>>
KRISTINA NAUMOVIĆ, DIPLOMAC

PRIJEMNI ISPIT NA ITS-U. NOVI REKORD PO BROJU PRIJAVLJENIH

Iz godine u godinu, tokom cele decenije postojanja ITS-a, broj maturanata koji žele da upišu našu školu se povećava. Tako je i ove godine ITS bio izbor većeg broja maturanata nego prošle, pa je konkurencija za upis IT studija u Comtrade visokoj školi ovog puta rekordna.

 

Možemo stoga sa ponosom reći da smo jedina privatna visokoškolska institucija u Srbiji na kojoj je prijemni ispit bio eliminacionog karaktera, što je dokaz velikog interesovanja i poverenja koje smo izgradili tokom čitave decenije rada. Čak 30% više brucoša prijavilo se ove godine, u odnosu na prošlu, a najviše kandidata prijavilo se za smer Informacione tehnologije.

 

 

Interesovanje za IT raste među mladima širom sveta, a tako je i u Srbiji. Već dugo je poznato da su profesije vezane za oblast informacionih tehnologija i elektronskog poslovanja daleko ispred drugih kada je mogućnost zaposlenja i visina zarade u pitanju. Mladi ljudi žele sigurnost i uspešnu karijeru i drago nam je da vide ITS kao svog partnera na tom putu. Prošle godine smo zbog toga dobili dozvolu ministarstva za povećanje upisnih kvota.

 

Uspeh studenata kao motiv novim generacijama

 

Poverenje studenata ITS stiče iz godine u godinu kvalitetom rada i uslovima koje pruža. Međutim, nema ubedljivijeg argumenta od same statistike, a ona pokazuje da je čak 93.15% studenata ITS-a uspešno. Od toga, 85,48% je zaposleno u struci, a 7,67% je nastavilo školovanje.

 

 

Budući IT stručnjaci na ITS-u imaju na raspolaganju najsavremeniju opremu, visokostručni predavački kadar i kvalitetnu praksu tokom studiranja. To su preduslovi koji su neophodni za profesionalnu afirmaciju u najranijoj fazi i garant budućeg uspeha.

 

Šta kažu kandidati?

 

Interesantno i pozitivno je to da iz godine u godinu sve više devojaka upisuje ITS, pa se tako smanjuje nesrazmera između muškaraca i devojaka u našoj školi. Jedna od njih je i Aleksandra koja dolazi iz Valjeva sa namerom da postane programer koji će se baviti izradom sajtova. Ona kaže:

 

„Po preporuci sam odlučila da upišem ITS. Moj drug je na završnoj godini studija, i preneo mi je svoje iskustvo, što je u velikoj meri imalo i uticaja na mene. Znam da neće biti lako, pogotovu što nisam iz te struke, ali imam ogromnu želju da uspem, i daću sve od sebe.”

 

Veće interesovanje devojaka za oblast IT-ja je jedna od najpozitivnijih stvari kojima svedočimo svake godine, jer sa zadovoljstvom posmatramo kako se razbijaju stereotipi o IT profesijama kao muškim zanimanjima.Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija