studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
PROGRAMI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u

„U februaru 2008. godine, konkurisao sam za poziciju .Net Developera (programera početnika) u firmi Pexim Solutions. Polagao sam pet različitih testova, da bi me pozvali na poslednji razgovor. Dobio sam mnogo bolji posao – Build Engineera, za koji je jedan od uslova bio dve godine radnog iskustva na istoj poziciji, tako da se nisam ni usuđivao da konkurišem. Ocenili su da ću moći da, uz maksimalnu ozbiljnost i pomoć starijih kolega, opravdam njihovo poverenje i dobro obavljam poslove na toj poziciji, a sve to zahvaljujući znanju i iskustvu koje sam stekao studirajući i radeći na ITS-u.”


Pogledajte ostale utiske studenata>>>
SINIŠA RISTOVIĆ, STUDENT

SAVREMENOST PROGRAMA

Najveća svetska udruženja IT stručnjaka poput IEEE, ACME i CEPIS u svojim preporukama i dokumentima za obrazovanje IT stručnjaka na osnovu privrednih iskustava i zahteva privrednih subjekata svakih deset godina objavljuju nove standarde i nastavne planove i programe, koji se preporučuju edukativnim ustanovama na korišćenje.

 

Prilikom izrade nastavnog plana i programa ITS-a, vodilo se računa da se trenutno važeći standardi, alati i koncepti primene u potpunosti. To se najbolje može videti iz sinopsisa predmeta ITS-a. S obzirom na permanentne dinamične promene u oblasti Informacionih tehnologija izuzetna je važnost osavremenjivanja datih nastavnih planova i programa, koji će u svom izvodjenju pratiti sva kretanja savremenog razvoja računarskih nauka.

 

Budućim studentima obezbedjena je i programska kompatibilnost sa najboljim svetskim fakultetima i univerzitetima, kao i mobilnost budućih studenata da kroz primenu ECTS sistema vrše nesmetan prelaz sa ustanove na ustanovu i nastave svoje školovanje tamo gde žele.

 

Svaki predmet u okviru nastavnog plana i programa podrazumeva određeno opterećenje za studenta koje se meri i izraženo je ECTS bodovima (bodovi odredjuju meru opterećenja studenata u savladjivanju programa studija). Ukupan predvidjeni broj bodova za osnovne studije je minimalno 180, a najviše 240 bodova.

 

Bolonjska deklaracija procenjuje opterećenje i aktivnost studenta na nivou radne nedelje od 40 sati. Nastavni planovi i programi sa nedeljnim fondom časova u proseku od 18 do 20 sati (24 do 28 školskih časova) omogućavaju studentu dovoljno raspoloživog vremena u toku trajanja semestra da se samoorganizuje i bavi izradom predviđenih projekata radova i odgovori svim vannastavnim obavezama koje je predmet, odnosno predmetni nastavnik postavio pred njega i na taj način ga savlada u toku semestra.

 

Stoga je u okviru nastavnog plana predviđeno više predmeta u čijim će se okvirima raditi najvećim delom na realizaciji praktičnih projekata. Razlog leži u činjenici da su često tehnička opremljenost i nedovoljan broj realnih projekata, kao rezultat nesaradnje sa privredom, osnovni razlozi za nemogućnost studenata da se oprobaju u svakodnevnim poslovnim aktivnostima. Osim toga na velikom broju studijskih programa drugih škola, teorijski deo zauzima mnogo veći udeo nego praktičan rad što ostavlja negativne posledice na studenta i nije uskladjen sa potrebama tržišta.

 

Cilj nastavnog programa je da kroz studije pruži studentu najkvalitetnije obrazovanje primenjivo u praksi i pripremi studenta na zadatke u okviru budućeg aktivnog zaposlenja. Osim tehničkih znanja i veština studentu  institucija visokog obrazovanja treba da pruži sva ostala potrebna praktična znanja. Njihov zadatak je da pripremaju stručnjake za veliki broj raznovrsnih profesija i podstiču preduzetništvo.

 

Predloženi nastavni  program je načinjen tako da  razvije:

  • Veštine komunikacije (govorne i pisane)
  • Veštine timskog rada
  • Interpersonalne veštine
  • Motivaciju i inicijativu
  • Jaku radnu etiku
  • Analitičke veštine
  • Fleksibilnost i adaptivnost
  • Računarske veštine
  • Samopouzdanje

 Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija