studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
ŠTA DOBIJATE
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u

Petar Gnjidić„Veoma sam zadovoljan studiranjem na ITS-u, pre svega  zato što mi je to omogućilo da steknem praktično znanje koje je poslodavcima veoma bitno. Savremeni uslovi studiranja i komunicije između studenata i profesora su ono što je studiranje učinilo efikasnijim. Takođe bih izdvojio i prostorije koje su opremljene najsavremenijom tehnologijom i softverima koji su olakšali studiranje. Svima bih preporučio da upišu ITS. Sada sam zaposlen u kompaniji LINK group kao C# programer.


Pogledajte ostale utiske studenata>>>


STEFAN MILOVČEVIĆ, STUDENT

SOFTVERSKI PODRŽANO STUDIRANJE

Kako bi studenti mogli da postignu maksimalne rezultate u učenju danas, potrebno je koristiti raspoložive mogućnosti savremene informacione tehnologije.

 

Korišćenje testiranja putem računara, materijala za učenje i informacija preko sajta, rezervisanja knjiga preko on-line biblioteke i korišćenje informacionog sistema unutar škole u mnogome pomaže boljem napredovanju studenta, a samim tim i ITS-a.

 

Na ITS-u se u tom smislu koriste sledeća softverska rešenja:

 

     

Informacioni sistem ITS-a

Poseban kvalitet ITS-a predstavlja Informacioni sistem koji omogućava integrisanje i objedinjavanje na jednom mestu, svih značajnijih aktivnosti vezanih za nastavu, čime se ITS svrstava u red malog broja edukativnih institucija koji poseduju takav sistem. Više informacjia o informacionom sistemu ITS-a možete pronaći ovde.

   
  

Software za učenje i testiranje

TLS je programsko rešenje koje omogućava učenje putem računarskog testiranja. Ovaj program omogućava profesorima i školi jednostavno i lako kreiranje testova, organizovanje kontrolnih zadataka i vežbi, centralizovanje baze znanja pitanja, automatizovan pregled i analizu postignutih rezultata. Više informacija o software-u za učenje i testiranje možete pronaći ovde.

   
  

Distance Learning System

DLS je online platforma za podršku učenju namenjena studentima ITS-a. Posredstvom ove platforme studenti mogu pristupiti dodatnim resursima za učenje u elektronskom obliku. Na raspolaganju su im online kursevi, testovi i kvizovi za proveru znanja, multimedijalni materiajali i drugi sadržaji koji imaju za cilj da proces učenja i sticanja novih znanja učine efikasnijim.

   
  

Studentski web portal

Sistem projektovan i realizovan tako da omogući visok komfor studentima tokom školovanja na polju izveštavanja, razmene informacija i znanja sa ostalim kolegama i nastavnim osobljem. Svaki student ima na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, sopstveni portal na internetu koji se naprekidno održava i unapređuje. Više informacija o studentskom web portalu možete pronaći ovde

   
  

Biblioteka software

Biblioteka softver sadrži sve neophodne elemente za efikasno upravljanje radom biblioteke. Softver omogućava jednostavno iznajmljivanje literature zaposlenima i studentima, brzu pretragu naslova, statistiku korišćenja i još mnogo toga. Softver je integrisan sa studentskim portalom tako da studenti imaju mogućnost da putem studentskog portala pretražuju i rezervišu naslove koji su im potrebni. Više informacija o biblioteka softveru možete pronaći ovde.

   
  

Content Management System

Content Management System je softversko rešenje koje služi održavanju sadržaja veb prezentacija. Zahvaljujući ovom rešenju, nastavno i nenastavno osoblje na ITS-u je u mogućnosti da studentima ponudi kvalitetne i ažurne informacije o svim pitanjima od značaja za njihovo studiranje, posredstvom veb sajta Škole, ali i studentskog portala.

   

 

Studentu se neposredno nakon upisa prve godine studija otvara korporativni mail nalog na mail serveru. Posredstvom ovog mail naloga studenti dobijaju automatizovane poruke koje su integrisane sa svim softverskim rešenjima koja se koriste na nivou ITS-a. Takođe, na svoj mail nalog studenti dobijaju redovne i ažurne informacije od studentske službe, ali mogu i da komuniciraju sa nastavnim i nenastavnim osobljem ITS-a i sa svojim kolegama studentima. Iskustva pokazuju da je ovaj oblik komunikacje i razmene informacija veoma popularan i prihvaćen među studentima ITS-a.Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija