studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Tokom nastave na ITS-u imala sam utisak kao da sam deo tima, kako zbog okruženja tako i zbog prilike da učestvujem u brojnim projektima. Nastavni plan ide u korak sa vremenom, što je najbitnije za IT oblast. Nema suvoparnog učenja teorije, već objašnjenja na praktičnim primerima i realnim životnim situacijama. ITS je učinio moje studiranje zanimljivim, motivisao me je da napredujem, postignem izvanredne rezultate i ostvarim svoje ciljeve. Sada sam zaposlena u kompaniji LINK group, kao koordinator Centra za razvoj karijere, gde imam priliku da steknem kvalitetno radno iskustvo, radeći sa timom profesionalnih i kreativnih ljudi.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

TIJANA RUSIĆ, DIPLOMAC

STUDENTI UČE STUDENTE

Složenost procesa učenja, činjenica da u određenim situacijama i na određene načine znanje usvajamo mnogo lakše nego u drugima, bili su povod brojnih naučnih istraživanja da bi se došlo do odgovora na pitanje kako učenje ubrzati, olakšati, učiniti efikasnijim. Iako smo svi navikli da učenje povezujemo sa iščitavanjem lekcija, naučnici su ustanovili da je to zapravo najneefikasniji način usvajanja znanja. Mnogo bolje učimo slušajući, još bolje gledajući, a najbolje kroz konverzaciju, iskustvo i podučavanje drugih. 

 

Zato smo omogućili našim studentima, članovima napredne grupe, da nauče još više, tako što će se oprobati i u ulozi nastavnika.

 

 

Praksu da studenti drže predavanja za studente sprovodimo već treću godinu zaredom, a ove studijske godine smo organizovali deset studentskih predavanja tokom maja. Predavanja su održana na svim studijskim programima i godinama studija. Teme su bile interesantne, zanimljive i aktuelne, a predavači odlični i krajnje inspirativni:

 

PREDAVANJE

PREDAVAČ

„Sistem federalnih rezervi u SAD” Ognjen Milenković, II godina, OPS
„Dizajn BMW felne” Živana Brusin, III godina, OPS
„Analiza stereotipa u TV reklamama” Marko Stevanović, II godina, RM
„Timski rad” Jelena Nešić, II godina, EP
„Primeri iz prakse u oblasti intelektualne svojine” Miloš Jekić, II godina, EP
„Analiza izražajnih sredstava u filmu” Andrija Milošević, III godina, RM
„Baze znanja u savremenim organizacijama” Andrija Radojev, III godina, OPS
„Distribuirane arhitekture” Tamara Mijailović, II godina, IT
„Sigurnost baze podataka” Kristina Staletović, II godina, IT 

 

Želimo da čestitamo kolegama „nastavnicima” koji su pokazali zavidne prezentacione i predavačke sposobnosti i zadržali pažnju svih prisutnih korisnim predavanjima.

 

Sa ovom odličnom praksom organizovanja predavanja u okviru projekta „Studenti uče studente” nastavićemo i sledeće studijske godine. Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija