studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Odvek sam želela da se bavim programiranjem, ali i da prenosim svoje znanje drugima. Zbog jasno definisanih predmeta, koji pružaju mnogo praktičnih znanja, i završnih projekata, odlučila sam da upišem ITS. Specifično za školovanje na ITS-u je to što sam, nakon programerskih znanja, stekla i veštine prezentovanja, pa samim tim i poželela da plasiram svoje znanje dalje. Programeri se inače retko odlučuju za drugačije pristupe programskim jezicima od „suvog programiranja”, ali najveća potvrda znanja je kada ste u mogućnosti da svakome objasnite programiranje. Odmah nakon što sam diplomirala 2012. godine, dobila sam ponudu da ostanem kao predavač na ITS-u, što sam rado prihvatila. Trenutno radim kao saradnik u nastavi na više programerskih predmeta na studijskim programima Informacione tehnologije i Elektronsko poslovanje. Angažaovana sam i u zimskim i letnjim školama programiranja, što dovoljno govori o kvalitetu stečenih znanja tokom školovanja.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

VANJA ČONIĆ, DIPLOMAC

U SKLADU SA ZAHTEVIMA TRŽIŠTA

ITS prevazilazi jaz koji postoji između onoga što nudi tradicionalni obrazovni sistem i stvarnih potreba na tržištu. Osnovna mana postojećeg obrazovnog sistema jeste nedostatak prakse. Studenti provode od pet do sedam godina baveći se teorijom, bez osvrta na njenu praktičnu primenu. Dodatni problem predstavljaju loša tehnička opremljenost i zastareli nastavni programi koji nude neupotebljiva znanja. Nakon završenih studija, diplomci se susreću s problemom zaposlenja, jer savremenog poslodavca interesuje šta konkretno umeju da urade, a ne šta su završili.


Iz tih razloga ITS nudi nešto potpuno drugačije: efikasno školovanje u izuzetnim tehničkim uslovima koje vas vode do traženih i dobro plaćenih poslova programera ili IT menadžera.


Na prvoj godini, veću pažnju posvećujemo fundamentalnim, teorijskim znanjima, a na drugoj veštinama i praksi. Na trećoj godini se produbljuju stečena znanja i vrši se specijalizacija za odredjenu oblast. Ovo znači da će studenti ITS-a, pošto završe studije, vladati marketingom, menadžmentom, modernim programskim alatima i jezicima (C++, C#, Java Script, PHP, ASP.NET, SQL...), da će znati da konfigurišu Linux server, administriraju bazama podataka, projektuju informacione sisteme, itd... Što je najvažnije - stiču praktično iskustvo i reference radom na konkretnim istraživačko-razvojnim i komercijalnim projektima. U pitanju je idealan spoj teorije i prakse.
Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija