studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Odvek sam želela da se bavim programiranjem, ali i da prenosim svoje znanje drugima. Zbog jasno definisanih predmeta, koji pružaju mnogo praktičnih znanja, i završnih projekata, odlučila sam da upišem ITS. Specifično za školovanje na ITS-u je to što sam, nakon programerskih znanja, stekla i veštine prezentovanja, pa samim tim i poželela da plasiram svoje znanje dalje. Programeri se inače retko odlučuju za drugačije pristupe programskim jezicima od „suvog programiranja”, ali najveća potvrda znanja je kada ste u mogućnosti da svakome objasnite programiranje. Odmah nakon što sam diplomirala 2012. godine, dobila sam ponudu da ostanem kao predavač na ITS-u, što sam rado prihvatila. Trenutno radim kao saradnik u nastavi na više programerskih predmeta na studijskim programima Informacione tehnologije i Elektronsko poslovanje. Angažaovana sam i u zimskim i letnjim školama programiranja, što dovoljno govori o kvalitetu stečenih znanja tokom školovanja.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

VANJA ČONIĆ, DIPLOMAC

VELIKI USPEH FUDBALSKOG KLUBA ITS-A

Na kraju grupne faze takmičenja u Drugoj futsal ligi Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, ekipa ITS-a našla se na prvom mestu u grupi i tako krunisala uspešan niz od nekoliko odlično odigranih utakmica.

Sezona je počela žrebom koji je našim studentima doneo vrlo nezgodne protivnike, među kojima je bilo i nekoliko bivših prvoligaša. Prvo kolo, ipak, opravdalo je visoke ambicije ekipe ITS-a i pokazalo da imamo čemu da se nadamo u ovoj sezoni. Odigran je remi sa ekipom ETF-a, koja je bila favorit u ovom susretu. Utakmica je odigrana 21. februara, a prvi bod našoj ekipi doneo je Mateja Matijević, nakon odlične asistencije Zorana Radovanovića.

Od sledećeg kola pa do kraja grupne faze takmičenja, fudbaleri ITS-a znali su samo za pobede. U sledeća dva kola zabeležene su dve pobede rezultatom 3:0 i to nad ekipama Beogradske politehnike i Farmaceutskog fakulteta, koje nisu mogle da pruže dovoljno jak otpor našim raspoloženim igračima. Golovi Velića i Ivanovića i odlične bravure golmana Boškovića i Šopalovića osigurale su 6 bodova iz drugog i trećeg kola.

Četvrto kolo donelo je novog protivnika, raspoloženu ekipu Matematičkog fakulteta, koja je bila i najveći konkurent za prvo mesto u grupi. Najpre je ITS poveo iznenadnim šutom Uroša Stefanovića u 5. minutu utakmice, ali su „matematičari” uzvratili posle slobodnog udarca i izjednačili na 1:1.

Iako su protivnici bili ozbiljni, naša ekipa je bila bolje koncentrisana do kraja, i u drugom delu utakmice golom Zorana Radovanovića povela 2:1, što je bio i konačan rezultat na kraju.

Ovim rezultatom ITS je izbio na prvo mesto u grupi A i sačuvao ga do kraja službenom dodelom bodova u poslednjem kolu, jer se poslednji protivnik, ekipa Pravnog fakulteta Union nije ni pojavila na utakmici.

Na kraju, našli smo se na prvom mestu u grupi sa 4 pobede i jednim remijem i ukupno 13 bodova iz 5 mečeva. Štaviše, ostvarili smo i najbolju gol razliku u grupi, uz odlično odigranu odbranu i suverene čuvare mreže koja se na kraju zatresla svega dva puta u pet utakmica.

1 ITS 5 4 1 0 12:2 13
2 Matematički fakultet 5 4 0 1 12:4 12
3 Beogradska politehnika 5 3 0 2 10:9 9
4 Elektrotehnički fakultet 5 2 1 2 15:2 7
5 Pravni fakultet Union 5 1 0 4 7:15 3
6 Farmaceutski fakultet 5 0 0 5 4.17 0


Fudbalske boje ITS-a u prvom delu sezone branili su sledeći igrači: Milutin Ivanović, Ivan Bošković, Stefan Mladenović, Eldin Velić, Mateja Matijević, Marko Macanović, Miloš Ćirjaković, Zoran Radovanović, Nemanja Đukić, Vukašin Šopalović, Miloš Ćosić, Sava Jaćović (K), Miloš Stanković, Uroš Stefanović, Savo Bukvić i Veljko Stevčić.

Nadamo se novim pobedama i sa nestrpljenjem očekujemo žreb za ⅛ finala.Predupisni rok je otvoren!

Predupis za generaciju 2017/2018 je u toku. Prijavite se na vreme >>

ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija