studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BRZI LINKOVI
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Kristina Naumović„Završila sam Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije ITS, profil za Internet programiranje. Diplomirala sam u decembru 2008. godine. Studijama sam izuzetno zadovoljna, jer je reč o kvalitetnoj visokoškolskoj ustanovi sa stručnim nastavnim kadrom i odličnim uslovima za rad. Prednost je u tome što su cele studije savremene i, po mom mišljenju, mnogo kvalitetnije u odnosu na druge fakultete u Srbiji. Ja sam, pre ITS-a, studirala na američkom univerzitetu i mogu da kažem da ITS ide u korak sa visokoobrazovnim institucijama u Americi.

Pogledajte ostale utiske studenata>>>
KRISTINA NAUMOVIĆ, DIPLOMAC


Ova besplatna e-knjiga upoznaće vas sa osnovama razvojne platforme aplikacija za operativni sistem Windows 8.
 
Finalna verzija knjige, koju možete preuzeti sa linkova u nastavku teksta, sadrži 17 poglavlja i obuhvata preko 800 strana aktuelnog i primenljivog sadržaja.
 
 
Svrha ove knjige jeste da objedini iskustva programera koji su se bavili razvojem aplikacija za Windows 8 platformu od njenog nastanka, kao i da podeli sa čitaocima shvatanja i ideje samog inženjerskog tima Windows-a.

Posebna pažnja posvećena je neverovatnim resursima u okviru Windows SDK, koji sadrži hiljade i hiljade linija koda, koje kao programer nećete više morati ručno da kucate.

Knjiga je najvećim svojim delom fokusirana na pisanje aplikacija u HTML-u, CSS-u i JavaScript-u. Međutim, njena kasnija poglavlja su u praksi primenljiva na aplikacije pisane u bilo kom jeziku, jer posebnu pažnju posvećuju WinRT API.

U knjizi ima mnogo dragocenih informacija za programere svih jezika za Windows 8.

 
Kome je ova knjiga namenjena?

S obzirom da je osnovna tema razvoj Windows Store aplikacija uz korišćenje HTML5, CSS3 i JavaScript, knjiga je prevashodno fokusirana na primenu navedenih tehnologija na Windows 8 platformu, tamo gde jesu primenljive, bez šireg istraživanja mogućnosti web tehnologija generalno.

Pretpostavlja se da ste upoznati s osnovama kodiranja u njima, pa se akcenat stavlja na konkretnu primenu. Naravno, biće obrađeno nekoliko bitnih tema, kao što je CSS Grid, čije je poznavanje esencijalno za razvoj korisničkog interfejsa i dizajna aplikacije, a za ostale ćete lako pronaći reference na internetu.


Autor knjige

Mnoga zapažanja kojima se knjiga bavi došla su kroz direktnu saradnju sa iskusnim programerima koji kreiraju realne aplikacije koje se uveliko koriste. Autor knjige je član Windows Ecosystem tima i bio je jedan od članova programerskog tima koji je razvio prve aplikacije za Windows Store. To je u praksi podrazumevalo mnogo ručnog pisanja koda, pronalaženja i analize grešaka, primene dizajnerskih rešenja i optimizacije performansi u saradnji s inženjerskim timom.
 
Cilj pisanja ove knjige jeste da informacije kojiam se bavi učini dostupnim što većem broju programera, uključujući i vas!
 
Linkovi za download:

 ✓ PDF format (17.9 MB)

 ✓ EPUB format  (37.3 MB)

 ✓ MOBI format  (69.5 MB)
 
 
Objavljeno: 18. septembar 2013.
  » Prosledite prijatelju

Komentari za Preuzmite besplatnu e-knjigu - Programiranje aplikacija za Windows 8 uz HTML, CSS i JavaScript

Katarina
3. oktobar 2013.
8:53 am
Odlična knjiga. Svima bih preporučila.
Predrag
1. novembar 2013.
8:24 am
Stvarno odlicna.

Ostavite komentar ili pitanje

Pravila za ostavljanje komentara: Želimo da razgovor bude opušten. Nemamo nameru da se mešamo u komentarisanje, ali komentari van konteksta posta, neučtivi ili napadni mogu biti obrisani. Molimo Vas da se potpisujete ličnim imenom ili inicijalima, a ne poslovnim nazivom. Uživajte i hvala Vam što doprinosite ovom razgovoru.

Ime (obavezno)

E-mail (neće biti objavljen) (obavezno)

Komentar:

Radi zaštite od spam botova, molimo Vas da unesete rešenje pitanja koje vidite na slici dole(koristite brojeve):