MSc Predrag Alargić

Predrag Alargić ima dugogodišnje iskustvo u projektovanju mrežne infrastrukture, u otkrivanju sigurnosnih propusta u IT sistemima i implementaciji sigurnosnih mehanizama, aktivnom održavanju velikih, malih i srednjih IT sistema, otklanjanju hardverskih i softverskih problema, pisanju i vođenju procedura i projekata vezanih za računarske i sigurnosne sisteme, instaliranju i održavanju računarskih sistema, implementaciji poslovnog softvera i aplikacija, njihovom održavanju i uspostavljanju sigurnosnih mehanizama.

Diplomirao je na Fakultetu za preduzetni menadžment u Novom Sadu, Alfa Univerziteta, dok je zvanje master inženjera menadžmenta stekao na Fakultetu tehničkih nauka, na Univerzitetu u Novom Sadu. Iskustvo je sticao u kompanijama Cyber communication i IMPULS mobile Vrbas. U obrazovanju je od 2010. godine, kada je angažovan na Fakultetu za preduzetni menadžment u Novom Sadu, a zatim i na Fakultetu za pravne i poslovne studije u Novom Sadu kao saradnik –  asistent na IT predmetima.

Iza sebe ima više od 20 projekata iz oblasti zaštite podataka u E-poslovanju i zaštite IT sistema. Autor je niza naučnih radova na temu povećanja bezbednosti u oblasti IT-a, cloud computing-a i digitalne forenzike.