studentski portal Login
Visoka škola za informacione tehnologije, računarski dizajn i savremeno poslovanje
BUDITE OBAVEŠTENI

Unesite podatke i svakih 15 dana na Vašu adresu stizaće
ITS studentske novosti

STUDENTI O ITS-u
Petar Gnjidić„Oduvek su me privlačile informacione tehnologije i znao sam da ću se time baviti, ali, osim zainteresovanosti za IT struku, nisam posedovao neka posebna znanja iz ove oblasti – sve dok nisam upisao ITS i počeo da se usavršavam. Na ITS-u sam se opredelio za smer Elektronsko poslovanje, koji kombinuje web dizajn sa internet marketingom. Upravo tada sam i definitivno odlučio da je elektronsko poslovanje nešto čime želim da se bavim.
Iz školovanja na ITS-u imam samo pozitivna iskustva. Naročito mi se dopalo to što je program savremen i što prati promene i trendove u oblasti IT-ja, a fokus je na praktičnom radu i stvarima koje su odmah primenjive u praksi. Pred kraj školovanja, aplicirao sam za poziciju SEO/PPC praktikanta u okviru LINK Apprentice Programa. Nakon toga sam dobio i posao u LINK groupu, gde nastavljam svoje konstantno usavršavanje i sticanje novih znanja.
Pogledajte ostale utiske studenata>>>

BORIS PAVLIĆ, STUDENT

MEDIA ROOM
Na ovoj stranici možete pročitati šta su o nama pisali i objavili štampani i online mediji. Možete pronaći najnovije vesti, izveštaje, intervjue, članke, video materijale, kao i druge medijske sadržaje.

Srbiji treba više IT stručnjaka


Izvor: Telegraf

Objavljeno: 9.4.2013

 

Vlada Srbije će u narednom periodu pokušati da motiviše mlade da se više bave inženjerskim, tehničkim i IT naukama.

- Jedan od glavnih problema je to što nema dovoljno stručnjaka za informacione tehnologije, kako u državnim organima, tako i u našoj zemlji, pa i u celom svetu. Prognoze su da će već u narednih nekoliko godina milioni radnih mesta širom sveta ostati nepopunjeni zato što nema dovoljno stručnjaka. Mladi se ne školuju dovoljno za oblast IT-a, a oni koji su već završili proces formalog obrazovanja ne ulaze u proces prekvalifikacija ili dokvalifkacije - kaže Jasna Matić, specijalni savetnik za konkurentnost i ekonomiju znanja u Ministarstvu finansija i privrede.
 
Vest u celini možete pročitati klikom na sliku.

Na kojim poslovima će žene najviše zarađivati u 2013. godini?


Izvor: eKapija, Organ vlasti, Šta žene žele
Objavljeno: 19.3.2013
 
Magazin Forbes analizirao je prosečne zarade zaposlenih žena u Americi u 2012. godini i došao do zanimljivog otkrića da su poslovi gde ima najviše žena zapravo poslovi u oblasti zdravstva, biznisa i IT poslovanja.

Prema rezultatima analize, softver inženjerke zarađuju i do 1.362 USD nedeljno, analitičarke informacionih sistema 1.254 USD, programerke 1.148 USD, dok na godišnjem nivou njihova plata iznosi i do 79.500 USD.

Prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji ima oko 44% visoko obrazovanih žena koje su zaposlene u IT sektoru kod pravnih lica, dok njihova plata, u beogradskom regionu, na mesečnom nivou dostiže i 97.745 dinara.

- U poslednjih par godina sve veći broj žena imaju želju da se školuju u oblasti IT-a. Prošle godine smo ispratili trud i rad 18% žena koje su učile na našem programu Računarske multimedije, 15% na Elektronskom poslovanju, 11% na programu Informacione tehnologije i čak 31% na programu Organizacija poslovnih sistema - govori prof. dr Valentin Kuleto, direktor Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije - ITS.
 
                       

Vest u celini možete pročitati klikom na sliku. 

Potražnja u IT industriji i dalje raste


Izvor: Kurir

Objavljeno: 14.03.2013

 

U pet najtraženijih zanimanja su se našli poslovi iz oblasti informacionih tehnologija. To je oblast koja je tokom 2012. i 2011. zabeležila porast od čak 80%.

 

Iako ova oblast beleži porast, broj prijava u ovoj kategoriji još uvek nije dovoljno visok, kako bi zadovoljio sve potrebe poslodavaca, te ove pozicije i dalje spadaju u najdeficitarnija zanimanja i oblasti u kojima kandidati najlakše dolaze do posla.

 

 

Vest u celini možete pročitati klikom na sliku. 

Ovo su poslovi koji će biti plaćeni


Izvor: b92.net

 

Objavljeno: 02.03.2013.

 

Stručnjaci kažu da postoji velika verovatnoća da će za nekih dvadesetak godina i poslovi kao i način na koji ih obavljamo biti potpuno drugačiji nego što su danas, piše britanski Telegraf.

Svet će se, prema rečima futurologa i poslovnog psihologa Karen Moloni, podeliti na dve grupe ljudi – one koji razumeju tehnologiju i one koji je ne razumeju

"Programeri će stvarati svet u kome živimo, tako da predlažem mladima da se obrazuju u tom smeru. Ako niste u stanju to da radite, pronađite nešto što računari ne mogu, nešto ’hiper-ljudsko’, kao što je šoubiznis, sport, briga za druge“, kaže Moloni.

Činjenica da vam viši stepen obrazovanja obezbeđuje i višu poziciju neće se promeniti ni za dvadesetak godina. Ipak, obrazovanje bi trebalo da bude više usmereno prema načinu na koji učimo, umesto na ono što učimo.

 

Vest u celini možete pročitati ovde ili klikom na sliku.

Deset najtraženijih poslova u svetu


Izvor: b92.net

 

Objavljeno: 23.02.2013.

 

Glassdoor je nedavno napravio listu od 10 najtraženijih poslova koji imaju osnovnu platu od minimum 100.000 dolara na godišnjem nivou.

 

Dobra vest je da su neke od ovih traženih pozicija na tržištu rada jako dobro plaćene.

 

Pogledajte listu u kojoj su prosečne osnovne plate prema Svetskom Zavodu za Statistiku.

 

IT menadžer
Prosečna osnovica plate: 101,244 dolara

 

Inženjering Menadžer
Prosečna osnovica plate: 117,552 dolara

Softverski inženjer
Prosečna osnovica plate: 100,585 dolara

 

Vest u celini pročitajte ovde.

1 2 3 4  > Poslednja›
ITS TV
Video obilazak škole
ITS školski kanal>>> Profesori i nastavni tim

ITS nastavnički kanal>>>

Predstavljanje predmeta

ITS kanal o predmetima>>>

PITAMO VAS
Koji uređaj najviše koristite u toku dana?

laptop
PC
tablet
mobilni telefon

 
garancija
UPIS | PROGRAMI | ŠTA DOBIJATE | e-UČENJE | ŽIVOT ŠKOLE | O NAMA | GALERIJA | SHOP