Tražio sam baš ovakvu školu koja ima blisku saradnju sa vodećim kućama kao što su Microsoft ili Adobe

Tražio sam baš ovakvu školu koja ima blisku saradnju sa vodećim kućama kao što su Microsoft ili Adobe. Očekujem i dalje od ove škole da nastavi da mi pruža vrsnu edukaciju na jako visokom profesionalnom nivou. Sama atosfera je jako prijatna, profesori su jako ljubazni i stvara se izuzetan osećaj bliskosti i domaće atmosfere, nešto sasvim drugačije od drugih škola u kojima sam bio. Idealni uslovi za učenje. Moje znanje nije bilo na zavidnom nivou kada sam došao, ali sada se mogu pohvaliti da sam na osnovu znanja koje sam prikupio ovde, uspešno ostvario 2 projekta. I na njih sam ponosan. Prešao sam put od onog nivoa kada sam samo bio zainteresovan za programiranje do tog nivoa da sada uspešno koristim znanja stečena ovde i zarađujem novac od toga.
Profesori su stvarno u svakom trenutku spremni za saradnju, cela grupa funkcioniše kao jedan tim, zajedno radimo i učimo. Stvarno nemam nikakvu primedbu. Ispiti se polažu na par načina, ali je mnogo bitnije biti aktivan tokom cele godine. Profesori prate naš rad kroz domaće zadatke, seminare, kroz naš trud na času…
Ono što sam probao, mogu i da preporučim, a to znači da ITS u svakom slučaju mogu da preporučim svima koga interesuje programiranje. Ja sam ga zavoleo još više.

 

Vedran Križić
diplomac

Na ITS-u je studentu pruženo sve, na njemu je samo da uči i u tom slučaju ne postoji ni najmanja mogućnost da ne uspe

Želeo sam da upišem školu čijim ću završetkom steći iskustvo i znanje da odmah započnem svoj posao i da radim. Pre ITS-a sam dve godine studirao na državnom fakultetu i razlika u načinu na kojima se studentima pružaju znanja je kardinalno velika. Na ITS-u je studentu pruženo sve, na njemu je samo da uči i u tom slučaju ne postoji ni najmanja mogućnost da ne uspe. Još jednom bih ponovio, ovde stičem znanja koja su stvarno praktična i koja će mi veoma značiti. Ja sebe kroz pet godina vidim kao vlasnika jednog malog do srednjeg uspešnog IT preduzeća.

 

Miloš Đaković
student

ITS sam upisao, jer je to jedina škola na kojoj se radi po evropskim standardima, na srpskom jeziku, sa diplomom koja bi mi bila priznata u Švajcarskoj

ITS sam upisao, jer je to jedina škola na kojoj se radi po evropskim standardima, na srpskom jeziku, sa diplomom koja bi mi bila priznata u Švajcarskoj. Posle prvog dolaska i prijemnog ispita primetio sam da je profesionalnost i ljubaznost na nivou i to mi je dalo podstrek i snagu da nastavim dalje. Pri učenju je posebno koristan DL sistem. Detaljno obrađen materijal koji svaki student dobija i testovi posle svake jedinice omogućavaju da zaista naučite i utvrdite potrebno gradivo. Znanje koje sam stekao ovde, naročito o informacionim tehnologijama, sada koristim svakodnevno. Napredak je vidljiv. Zahvaljujem se i profesorima koji uvek imaju obzira da ja ne živim ovde i da ne posećujem sva predavanje, ali koji su uvek spremni da mi izađu u susret i da ostanu posle časa da mi objasne. Grupe su male i svakome je poklonjena pažnja maksimalno. Novi savremeni sistem testiranja mi se sviđa, pre svega jer ne moram da živim u neizvesnosti. Sada rezultate znam istog trenutka. Moj cilj je da se usko specijalizujem za jednu oblast u kojoj ću biti zaista dobar i da tu tražim posao za sebe.
Preporučio bih svima ITS jer imam sve reči hvale za ovu školu. Samo pozitivne utiske, to je sve što bih ja mogao da prenesem.

 

Nenad Brkić
diplomac

„ITS bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i da ono što nauče danas, mogu sutra praktično da iskoriste. To znam po sebi.”

„Za ITS sam se odlučio zbog plana i programa koji nudi. Prilično sam bio upućen u programiranje i baze podataka pre nego što sam došao na ITS. Znanje koje sam ovde stekao sada koristim pri izradi studentskog portala za informacije o predavanjima. Amosfera u školi je krajnje prijatna i prijateljska. Upoznao sam dosta zanimljivih ljudi. Polaganje ispita je usklađeno prirodom ispita pa postoji preko zadataka ili u TLS.
ITS bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i da ono što nauče danas, mogu sutra praktično da iskoriste. To znam po sebi.”

Petar Gnjidić
diplomac

Studirala sam na američkom univerzitetu i mogu da kažem da ITS ide u korak sa visokoobrazovnim institucijama u Americi

Završila sam Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije, profil za internet programiranje. Diplomirala sam u decembru 2008. godine. Studijama sam izuzetno zadovoljna, jer je reč o kvalitetnoj visokoškolskoj ustanovi sa stručnim nastavnim kadrom i odličnim uslovima za rad. Prednost je u tome što su cele studije savremene i, po mom mišljenju, mnogo kvalitetnije u odnosu na druge fakultete u Srbiji. Ja sam pre ITS-a studirala na američkom univerzitetu i mogu da kažem da ITS ide u korak sa visokoobrazovnim institucijama u Americi. Tokom studija sam naučila dosta novih stvari iako sam imala solidno predzanje, a, što je najvažnije, u prilici sam da ova znanja svakodnevno primenjujem. Najviše sam volela predmete u kojima smo se bavili projektovanjem raznih informacionih sistema. Sada sam zaposlena kao informatičar i saradnik u nastavi na Fakultetu za primenjenu ekologiju, a ovaj posao sam dobila tako što sam uradila njihov web sajt, koji je inače bio i moj diplomski rad. Moj plan je da nastavim sa školovanjem i upišem postdiplomske studije, a ITS bih preporučila svima koji žele kvalitetne studije, a kasnije i dobar posao.

Kristina Naumović
diplomac

„Nema suvoparne teorije i učenja napamet. Sve što smo učili, ja sam zaista shvatila i sposobna sam to da upotrebim.”

„Na ITS-u mi se sviđa što su sve tri godine koncentrisane na praktično znanje, ne postoje suvišni predmeti i, jednom rečju, gradivo je zaista konkretno. U poređenju sa drugim fakultetima, na ITS-u dobijam mogućnost da praktično primenim ono što naučim. Nema suvoparne teorije i učenja napamet. Sve što smo učili ja sam zaista shvatila i sposobna sam to da upotrebim. Studentima je školovanje mnogo pristupačnije; svi servisi, studentska služba, profesori su uvek tu, nekako mi je sve dostupno. Računarski sistemi i osnove programiranja su mi do sada bili najbolji predmeti. Jedna od prednosti je to što sa profesorima mogu da komuniciram i putem e-maila, a odgovori mi stižu već u toku dana. Planiram samostalno da se bavim programiranjem i sigurna sam da ću ovde steći svo potrebno znanje.”

Marija Aleksić
diplomac

„Znanje koje sam stekao studirajući na ITS-u brzo dobilo i potvrdu na tržištu.”

„Želeo bih da izrazim zahvalnost ITS-u, profesorima, predavačima i svim zaposlenima na profesionalnom i korektnom odnosu u toku trajanja studija. Istovremeno, želim da iskažem i svoje zadovoljstvo činjenicom da je znanje koje sam stekao studirajući na ITS-u brzo dobilo i potvrdu na tržištu. Vrlo brzo nakon diplomiranja, zaposlio sam se u kompaniji Asseco SEE, na poziciji software developera. Lako sam se prilagodio specifičnim potrebama kompanije i, u kratkom roku, postao sam ravnopravan član tima koji radi na projektima razvoja bankarskog softvera u zemlji i regionu. Tu sam dobio priliku da značajno unapredim svoje znanje, kroz svakodnevnu saradnju sa iskusnim stručnjacima i direktnim učešćem u razvoju određenih proizvoda. ITS-u iskreno želim da nastavi da se razvija i da uspešno izgrađuje svoj ugled u sferi visokog obrazovanja.”

 

Dragan Dabić
diplomac

„ITS odskače od drugih ustanova, kako državnih tako i privatnih.”

 „Glavna prednost ITS-a je usko specijalizovan program rada, odličan izbor predmeta i dinamički organizovana nastava, gde je akcenat više na praktičnom delu, što je izuzetno značajno u formiranju stručnjaka dok je još na studijama. Takav moderan pristup nastavi je u mom slučaju rezultirao da budem primljen u stalan radni odnos u Narodnoj biblioteci Srbije, na poziciju linux administratora, gde je na konkursu bilo prijavljeno preko dvesta visokoobrazovanih inženjera.

Osoblje škole i profesori su maksimalno profesionalni i uvek će imati vremena za svakog studenta ponaosob, što nije bio slučaj dok sam studirao na državnom fakultetu. Takođe, veoma bitan segment studiranja je svakako tehnološka opremljenost,  pogotovo kada je reč o informacionim tehnologijama, gde ITS odskače od drugih ustanova, kako državnih tako i privatnih. 

Preporučujem ITS, jer su zaista jedinstvena ustanova koja vam pruža siguran put u budućnost.”

Milan Cvetić
diplomac

„Dobili smo mogućnost da učestvujemo u praksi za Front End mobilne aplikacije i uključeni smo u brojne vannastavne aktivnosti.”

„Na ITS-u mi se najviše dopada atmosfera i komunikacija, koja je prijatna i prijateljska kako među kolegama, tako i između studenata i profesora. Velika je prednost to što studenti imaju mogućnost kontakta sa profesorima i van nastave. Uvek ih mogu kontaktirati mejlom i dobiti odgovor u roku od najviše 24 sata.
Dobili smo mogućnost da učestvujemo u praksi za Front End mobilne aplikacije i uključeni smo u brojne vannastavne aktivnosti. Posebno izdvajam uključenost studenata u Centar za razvoj karijere, koji studentima omogućuje nadogradnju znanja tokom celog života i organizuje mnogobrojne seminare koji su zaista odlični.”

Pogledajte intervju studenta.

Nikola Pavlović
Nikola Pavlović
program Organizacija poslovnih sistema

„ITS nije kao klasičan privatni fakultet. Drugačije je.”

Živana Brusin, program Računarska multimedija
„ITS nije kao klasičan privatni fakultet. Drugačije je. Razlikuje se. Imam neki osećaj kao da pripadam negde, kao neka porodica smo svi. Svi radimo zajedno. Pristupačni su profesori. Pomažu nam oko svega što nam je potrebno, uvek možemo da ih kontaktiramo, u bilo koje vreme. Izuzetno sam zadovoljna školovanjem na ITS-u. Svakom budućem studentu bih preporučila moj ITS, zato što je drugačiji.”

Pogledajte intervju studenta.

 

 

Živana Brusin
Živana Brusin
program Računarska multimedija

„Ja sam oduševljen onim što ITS može da ponudi u pogledu opremljenosti, tehnike, uslova za rad i učenje.”

„Stipendiju sam dobio, jer sam završio srednju školu kao vukovac, što mi je omogućilo da upišem ITS kao stipendista. Samo sam hteo da se zahvalim ITS-u što mi je pružio ovu priliku da studiram u ovako jednoj savremenoj školi i zaista se radujem daljem studiranju u ovoj ustanovi.
Posebno me je oduševilo to što studenti, pored udžbenika, skripata i materijala sa predavanja, imaju i video predavanja na studentskom portalu gde mogu ponovo odgledati sažete video lekcije i dodatno utvrditi gradivo.

Ja sam oduševljen onim što ITS može da ponudi  u pogledu opremljenosti, tehnike, uslova za rad i učenje. Profesori su jako dobri i umeju da prenesu svoje znanje na studente.
Smatram da će mi praksa u studiju na ITS-u biti od ogromne pomoći u sticanju znanja i veština neophodnih za zaposlenje i dalje napredovanje u poslu.”

Andrija MiIošević
Andrija Milošević
program Računarska multimedija

„Želim da zahvalim ITS-u što je uložio u mene i moje obrazovanje.”

„Ovaj fakultet je super; mnogo je dobar. Ljudi koji hoće da uče, mogu da izvuku dosta znanja odavde.
Poslodavci traže ljude koji su, odmah nakon završene škole, sposobni da rade, koji imaju praktično, funkcionalno znanje, a ne one koji su sve što znaju naučili napamet, iz knjiga – zato sam se opredelio za ITS, a ne za neki drugi fakultet. Ovde se profesori posvećuju svakom studentu pojedinačno.”

Matija Babić
program Računarska multimedija

„Sviđa mi se način na koji polako ulazimo u svet programiranja.”

„Utisci o školovanju na ITS-u su sjajni, počevši od dostupnosti i posvećenosti profesora, preko materije i načina na koji je ona prezentovana studentima, do materijala sa predavanja koje online mogu preuzeti u bilo kom trenutku.
Sviđa mi se način na koji polako ulazimo u svet programiranja, jer je, na neki način, to odličan uvod čak i za ljude koji nemaju nikakvog iskustva u programiranju.
Posebno sam oduševljen brojnim vannastavnim aktivnostima na ITS-u, jer one studentima pružaju mogućnost upoznavanja novih ljudi, stručnjaka u svom poslu, od kojih se može naučiti mnogo toga novog i korisnog, jer tehnologija napreduje iz dana u dan i, jednostavno, moramo da je pratimo, moramo da budemo 100% uključeni.
Mislim da će nam praksa koju imamo na trećoj godini mnogo pomoći da steknemo neko početno radno iskustvo i da možemo odmah nakon fakulteta da se zaposlimo.”

Aleksa Jovanović
program Informacione tehnologije

„ITS sam odabrala od 3 fakulteta na kojima sam primljena.”

„ITS sam odabrala od 3 fakulteta na kojima sam primljena. Jedan od njih je bio državni, dva privatna. Na svima sam bila primljena na budžet. Za ITS sam se odlučila zbog najveće perspektive koju kasnije pruža.
ITS ide u korak sa tehnološkim inovacijama, u tome je najveća perspektiva. Školovanje na ITS-u nam nudi najveće mogućnosti nakon školovanja, ali i tokom školovanja.
ITS svima, čak i nama koji nismo imali apsolutno nikakvo predznanje u oblasti informacionih tehnologija, pruža priliku da nauče sve što je potrebno da bi bili odlični u tome.
Po tehnološkim inovacijama i uslovima studiranja, ITS ide u korak sa  vodećim evropskim univerzitetima.
Posebno mi se dopada atmosfera na predavanjima; iznenađena sam je time što su predavanja na ITS-u, koja u teoriji mogu biti izuzetno dosadna, u praksi uobličena na tako interesantan način.”

Ena
Ena Crnoglavac
program Organizacija poslovnih sistema

„Jasno definisani predmeti pružaju mnogo praktičnih znanja.”

„Oduvek sam želela da se bavim programiranjem, ali i da prenosim svoje znanje drugima. Zbog jasno definisanih predmeta, koji pružaju mnogo praktičnih znanja, i završnih projekata, odlučila sam da upišem ITS. Specifično za školovanje na ITS-u je to što sam, uz programerska znanja, stekla i veštine prezentovanja, pa samim tim i poželela da plasiram svoje znanje dalje.  Odmah nakon što sam diplomirala 2012. godine, dobila sam ponudu da ostanem kao predavač na ITS-u, što sam rado prihvatila. Trenutno radim kao saradnik u nastavi na više programerskih predmeta na studijskim programima Informacione tehnologije i Elektronsko poslovanje. Angažovana sam i u zimskim i letnjim školama programiranja, što dovoljno govori o kvalitetu stečenih znanja tokom školovanja.”

 

Vanja Conić
program Informacione Tehnologije

„Studiranje na ITS-u mi je osiguralo put u budućnost”

„Za ITS sam se odlučio zbog nastave koja je usko specijalizovana i tima vrhunskih predavača. Nastava je savremena i u skladu sa svetskim trendovima. Uslovi za učenje su odlični i radi se na najsavremenijoj opremi. Već u toku školovanja na ITS-u dobio sam ponudu za posao u LINK groupu. Studiranje na ITS-u mi je osiguralo put u budućnost.”

 

Mladen Rakić
program Informacione Tehnologije

„ITS je učinio moje studiranje zanimljivim, motivisao me je da napredujem.”

„Tokom nastave imala sam utisak kao da sam deo tima, kako zbog okruženja tako i zbog prilike da učestvujem u brojnim projektima. Nastavni plan ide u korak sa vremenom, što je najbitnije za IT oblast. Nema suvoparnog učenja teorije, već objašnjenja na praktičnim primerima i realnim životnim situacijama. ITS je učinio moje studiranje zanimljivim, motivisao me je da napredujem, postignem izvanredne rezultate i ostvarim svoje ciljeve. Sada sam zaposlena u kompaniji LINK group, u okviru Centra za razvoj karijere, gde imam priliku da steknem kvalitetno radno iskustvo, radeći sa timom profesionalnih i kreativnih ljudi.”

 

Tijana Rusić
program Informacione tehnologije

„Na ITS-u sam stekao praktično znanje koje je poslodavcima veoma bitno.”

Veoma sam zadovoljan studiranjem na ITS-u, pre svega zato što mi je omogućilo da steknem praktično znanje koje je poslodavcima veoma bitno. Savremeni uslovi studiranja i komunikacije između studenata i profesora su ono što je studiranje učinilo efikasnijim. Takođe bih izdvojio i prostorije koje su opremljene najsavremenijom tehnologijom i softverom koji su olakšali samo studiranje. Svima bih preporučio da upišu ITS. Sada sam zaposlen u kompaniji LINK group kao programer.”

 

Stefan Milovčević
program Informacione tehnologije

„Na ITS-u sam, pored znanja iz programiranja, stekao i veštine poslovne komunikacije, odnosa sa kolegama i timskog rada.”

„Dobio sam priliku da učestvujem u projektu za potrebe Telekoma Srbije, koji je baziran na timskom radu. Pošto sam bio najmlađi od svih, svi su me gledali sa visine. Situacija se promenila kada sam, na osnovu znanja stečenih na ITS-u, optimizovao kod svog starijeg kolege iz jednog modula koji je imao 120 linija koda na samo 15.
Na ITS-u sam, pored znanja iz programiranja, stekao i veštine poslovne komunikacije, odnosa sa kolegama i timskog rada.
Kao kruna svega, prihvatio sam se projekta razvoja softvera za medicinsku kuću, i to kao vođa tima. Projekat smo priveli kraju, obavili uspešno fazu testiranja i aplikaciju instalirali i pustili u rad.”

Vojislav Mihajlović
diplomac

„Pridobio sam poverenje kolega na poslu zahvaljujući znanju i iskustvu koje sam stekao radeći i studirajući na ITS-u.”

„U februaru 2008. godine sam konkurisao za poziciju Net Developera (programera početnika) u firmi Pexim Solutions. Polagao sam pet različitih testova, da bi me pozvali na poslednji razgovor. Dobio sam mnogo bolji posao – Build Engineera za koju je jedan od uslova bio dve godine radnog iskustva na istoj poziciji, tako da se nisam ni usuđivao da konkurišem. Ocenili su da ću moći, uz maksimalnu ozbiljnost i pomoć starijih kolega, da opravdam njihovo poverenje i dobro obavljam poslove na toj poziciji, sve to zahvaljujući znanju i iskustvu koje sam stekao radeći i studirajući na ITS-u.”

Siniša Ristović
diplomac

„Žao mi je što ovakvih škola nije bilo ranije.”

„Žao mi je što ovakvih škola nije bilo ranije. Nisam bio zadovoljan svojim uspehom u životu. Zano sam da mogu mnogo više: da učim i da radim. Što ste vi i nudili. Upisao sam ITS i shvatio da je ovo savršenstvo. Moje znanje je bilo na nivou početnika kada sam došao ovde. Ja radim i propuštam većinu predavanja, ali ovakva podrška mi omogućava da idem u korak sa svojim kolegama. Puno znači i podrška profesora u svakom trenutku, mada se stvarno trudim da testove odradim samostalno. Sa profesorima, inače, funkcionišu svi vidovi komunikacije. Svima, ko ima želju da se bavi programiranjem, bih preporučio da se upišu jer znanje koje se stekne ovde nešto što čovek može da radi dok je živ. I konkretna budućnost.”

Zoran Stanisavljević
diplomac

„ITS je pravi fakultet za one koji žele da se bave programiranjem.”

„Odavno sam odlučio da ću se baviti programiranjem, samo je bilo pitanje koji ću fakultet upisati. Na sajmu obrazovanja sam naleteo na ITS. Osnovna prednost ITS-a u odnosu na druge škole je to što je usko specijalizovana škola, nema predmeta koji nisu u vezi sa programiranjem, izuzetno profesionalna.
Sve što sam naučio pre nego što sam došao ovde, naučio sam sam, tako da moje znanje, za razliku od sada, nije bilo tako bogato. Sada sam izabran za studenta administratora, a svoja znanja i posle predavanja delim sa kolegama. Za sve nedoumice i pitanja profesori su nam na raspolaganju. U svakom trenutku možemo da im napišemo mejl ili da ih posetimo u periodu određenom za konsultacije. Po završetku studija bih voleo da se profesionalno bavim programiranjem. Nadam se da će mi to ova škola omogućiti. ITS je pravi fakultet za one koji žele da se bave programiranjem jer je program savremen, precizan. Sale u kojima se radi su opremljene računarima novije generacije i lincenciranim Microsoft softverima.”

Saša Božić
diplomac

„Naravno, posle ovakve škole možete da radite i u najjačim kompanijama, jer stvarno nudi takvo obrazovanje.” 

„Do ITS sam došao preko interneta. Tražio sam školu u kojoj bih mogao da nastavim školovanje, jer sa školom koju sam završio nije bilo posla, a i konkurencija je bila velika. Pronašao sam ovu školu kao najbolju priliku, jer mi je ponudila ono što želim da učim, profil Aplikativno programiranje na kome želim da nastavim edukaciju, u kome vidim budućnost programiranja. Napredak u mom znanju je vidljiv, sada mogu sam da uradim softver, a svoje znanje sam primenio na izradi softvera za video klub.
Od uslova na ITS bih istakao male grupe za rad. Lakše je raditi u manjim grupama, možemo da se dogovorimo, pažnja je posvećena svima. Opremljenost učionica je izvanredna i što se tiče tehničke opremljenosti, a i udobnosti. Studentska služba je uvek na usluzi studentima i njihovim pitanjima. Sa profesorom se uvek, ali baš uvek može stupiti u kontakt. Da li je to mailom ili je to direktni kontakt, nije bitno, ali je profesor uvek tu za sve neduomice studenata. Uvek su spremni da izađu u susret i šta god da nam je trebalo do sada, sve nam je ispunjeno.
ITS nisam upisao samo zbog dobijanja diplome. Najvažnije mi je da sam naučim da programiram da bih samostalno mogao da se bavim tim poslom. Naravno, posle ovakve škole možete da radite i u najjačim kompanijama, jer stvarno nudi takvo obrazovanje.”

Miodrag Đukić
diplomac