Dr Svetislav Paunović je redovni profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji – Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Ima dvadesettrogodišnje univerzitetsko iskustvo u izvođenju nastave  u oblastima preduzetništva, upravljanja malim biznisom, liderstva i finansijskog menadžmenta.

U dosadašnjoj karijeri bio je angažovan na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim projektima iz oblasti razvoja preduzetništva u Srbiji, kao i na pružanju konsultantskih i trening usluga preduzetnicima u oblasti poslovnog planiranja, definisanja poslovnih strategija i razvoja preduzetništva.

Ostvario je intenzivnu međunarodnu saradnju i realizovao studijske boravke u Norveškoj, Engleskoj, Kanadi, Grčkoj, Italiji i Nemačkoj. Autor je većeg broja knjiga, udžbenika i naučnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima i učesnik brojnih domaćih i međunarodnih konferencija.

Recenzent je u dva međunarodna časopisa. Mentor je na doktorskim, magistarskim i master radovima. Član je ERENET-a – mreže za preduzetničko obrazovanje Univerziteta centralne Evrope. U nekoliko mandata je bio član Odbora za razvoj preduzetništva Privredne komore Srbije i Odbora za razvoj preduzetništva Privredne komore Beograda.