Rajko Radosavljević se akademski i profesionalno bavi multimedijalnim dizajnom, animacijom, ilustracijom, slikarstvom, video, audio i web produkcijom i fotografijom.

Diplomirao je i stekao zvanje Mastera Umetnosti na  Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek Primenjena Grafika – Ilustracija.

Na The Art Institute of Philadelphia, New Jersey, USA, Academics Media Arts & Animations završio je četvorogodišnje studije i stekao zvanje Bachelor of Science Media Arts and Animations.

Izlagao je radove na izložbama savremenih umetnosti u Beogradu, Solunu i Filadelfiji. Takođe je prikazao umetničke performase, instalacije i video radove na festivalima u Novom Sadu – EXIT i Temišvaru – Revolution,  zatim na gradskom trgu u Valjevu i Staroj ciglani u Beogradu.

U ovom segmentu umetničkih vrednosti se posebno ističu njegovi radovi na izložbi najboljih diplomaca Art Instituta u Filadefiji –2003, zatim samostalna izložba u Galeriji SKC u Beogradu 2015. i radovi na izložbi savremene umetnosti u Muzeju savremene umetnosti u Solunu, 2016, gde je izlagao po pozivu kao počasni gost.