„Tražio sam baš ovakvu školu koja ima blisku saradnju sa vodećim kućama kao što su Microsoft ili Adobe.”

Tražio sam baš ovakvu školu koja ima blisku saradnju sa vodećim kućama kao što su Microsoft ili Adobe. Idealni uslovi za učenje. Prešao sam put od onog nivoa kada sam samo bio zainteresovan za programiranje do toga da sada uspešno koristim znanja stečena ovde i zarađujem novac od toga.

Profesori su stvarno u svakom trenutku spremni za saradnju, cela grupa funkcioniše kao jedan tim, zajedno radimo i učimo. Ono što sam probao mogu i da preporučim, a to znači da ITS u svakom slučaju mogu da preporučim svima koje interesuje programiranje. Ja sam ga zavoleo još više.

 

Vedran Križić
diplomac

„Na ITS-u je studentu pruženo sve, na njemu je samo da uči i u tom slučaju ne postoji ni najmanja mogućnost da ne uspe.”

Želeo sam da upišem školu čijim ću pohađanjem steći iskustvo i znanje da odmah po završetku započnem svoj posao i da radim. Pre ITS-a sam dve godine studirao na državnom fakultetu i razlika u načinu na koji se studentima pružaju znanja je kardinalno velika.

Na ITS-u je studentu pruženo sve, na njemu je samo da uči i u tom slučaju ne postoji ni najmanja mogućnost da ne uspe. Još jednom bih ponovio, ovde stičem znanja koja su stvarno praktična i koja će mi veoma značiti. Ja sebe kroz pet godina vidim kao vlasnika jednog malog do srednjeg uspešnog IT preduzeća.

Miloš Đaković
student

„ITS sam upisao jer je to jedina škola na kojoj se radi po evropskim standardima, a diploma je priznata u Švajcarskoj.”

ITS sam upisao jer je to jedina škola na kojoj se radi po evropskim standardima, a diploma je priznata u Švajcarskoj. Pri učenju je posebno korisna platforma za podršku učenju. Detaljno obrađen materijal koji svaki student dobija i testovi posle svake jedinice omogućavaju da zaista naučite i utvrdite potrebno gradivo. Znanje koje sam stekao ovde, naročito o informacionim tehnologijama, sada koristim svakodnevno. Zahvalan sam i profesorima, koji uvek imaju obzira prema tome što ne živim ovde i koji su uvek spremni da mi izađu u susret i da mi sve objasne. Preporučio bih svima ITS jer imam sve reči hvale za ovu školu.

 

Nenad Brkić
diplomac

„ITS bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i da ono što nauče danas mogu sutra praktično da iskoriste.”

Za ITS sam se odlučio zbog plana i programa koji nudi. Prilično sam bio upućen u programiranje i baze podataka pre nego što sam došao na ITS. Znanje koje sam ovde stekao sada koristim pri izradi studentskog portala za informacije o predavanjima. Amosfera u školi je krajnje prijatna i prijateljska. Upoznao sam dosta zanimljivih ljudi. Polaganje ispita je usklađeno sa prirodom ispita, pa postoji preko zadataka ili u TLS-u.

ITS bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i da ono što nauče danas mogu sutra praktično da iskoriste. To znam po sebi.

Petar Gnjidić
diplomac

„Studirala sam na američkom univerzitetu i mogu da kažem da ITS ide u korak sa visokoobrazovnim institucijama u Americi.”

Studijama sam izuzetno zadovoljna, jer je reč o kvalitetnoj visokoškolskoj ustanovi sa stručnim nastavnim kadrom i odličnim uslovima za rad. Prednost je u tome što su cele studije savremene i, po mom mišljenju, mnogo kvalitetnije u odnosu na druge fakultete u Srbiji. Ja sam pre ITS-a studirala na američkom univerzitetu i mogu da kažem da ITS ide u korak sa visokoobrazovnim institucijama u Americi. Sada sam zaposlena kao informatičar i saradnik u nastavi na Fakultetu za primenjenu ekologiju, a posao sam dobila tako što sam uradila njihov sajt, koji je inače i moj diplomski rad. ITS bih preporučila svima koji žele odličan posao.

Kristina Naumović
diplomac

„Nema suvoparne teorije i učenja napamet. Sve što smo učili ja sam zaista shvatila i sposobna sam to da upotrebim.”

Na ITS-u mi se sviđa što su sve tri godine koncentrisane na praktično znanje, ne postoje suvišni predmeti i gradivo je zaista konkretno. U poređenju sa drugim fakultetima, na ITS-u dobijam mogućnost da praktično primenim ono što naučim. Nema suvoparne teorije i učenja napamet. Sve što smo učili ja sam zaista shvatila i sposobna sam to da upotrebim. Studentima je školovanje mnogo pristupačnije – svi servisi i studentska služba, profesori su uvek tu, nekako mi je sve dostupno. Jedna od prednosti je to što sa profesorima mogu da komuniciram i putem e-maila, a odgovori mi stižu već u toku dana.

Marija Aleksić
diplomac

„Znanje koje sam stekao studirajući na ITS-u brzo je dobilo i potvrdu na tržištu.”

Zahvaljujem ITS-u, profesorima, predavačima i svim zaposlenima na profesionalnom odnosu u toku trajanja studija. Odmah nakon diplomiranja zaposlio sam se u kompaniji Asseco SEE, na poziciji software developera.
 
Lako sam se prilagodio specifičnim potrebama kompanije i u kratkom roku postao ravnopravan član tima koji radi na projektima razvoja bankarskog softvera u zemlji i regionu. Tu sam dobio priliku da značajno unapredim svoje znanje, kroz svakodnevnu saradnju sa iskusnim stručnjacima i direktnim učešćem u razvoju određenih proizvoda. ITS-u iskreno želim da nastavi da se razvija i da uspešno izgrađuje svoj ugled u sferi visokog obrazovanja.

 

Dragan Dabić
diplomac

„ITS odskače od drugih ustanova kako državnih, tako i privatnih.”

Glavna prednost ITS-a je odličan izbor predmeta i dinamički organizovana nastava, gde je akcenat više na praktičnom delu, što je izuzetno značajno. Takav moderan pristup nastavi je u mom slučaju rezultirao mojim zaposlenjem u Narodnoj biblioteci Srbije, na poziciji linux administratora, gde je na konkursu bilo prijavljeno preko 200 visokoobrazovanih inženjera.
 
Profesori su maksimalno profesionalni i uvek će imati vremena za svakog studenta ponaosob, što nije bio slučaj dok sam studirao na državnom fakultetu. Veoma je bitna tehnološka opremljenost, pogotovo kada je reč o informacionim tehnologijama, u čemu ITS odskače od drugih ustanova kako državnih, tako i privatnih.

Milan Cvetić
diplomac

„Uključeni smo u brojne vannastavne aktivnosti.”

Na ITS-u mi se najviše dopadaju atmosfera i komunikacija, koja je prijatna i prijateljska kako među kolegama, tako i između studenata i profesora. Velika je prednost to što studenti imaju mogućnost kontakta sa profesorima i van nastave. Uvek mogu kontaktirati sa njima mejlom i dobiti odgovor u roku od najviše 24 sata.

Dobili smo mogućnost da učestvujemo u praksi za front end mobilne aplikacije i uključeni smo u brojne vannastavne aktivnosti. Posebno izdvajam uključenost studenata u Centar za razvoj karijere, koji studentima omogućuje nadogradnju znanja tokom celog života i organizuje mnogobrojne seminare koji su zaista odlični.

Pogledajte intervju studenta.

Nikola Pavlović
Nikola Pavlović
program Organizacija poslovnih sistema

„ITS nije kao klasičan privatni fakultet. Drugačiji je.”

ITS nije kao klasičan privatni fakultet. Drugačiji je. Razlikuje se. Imam osećaj kao da pripadam negde, svi smo kao neka porodica. Svi radimo zajedno. Profesori su pristupačni. Pomažu nam oko svega, uvek možemo da kontaktiramo sa njima i u bilo koje vreme. Izuzetno sam zadovoljna školovanjem na ITS-u. Svakom budućem studentu bih preporučila moj ITS zato što je drugačiji.

Pogledajte intervju studenta.

 

 

Živana Brusin
Živana Brusin
program Računarska multimedija

„Ja sam oduševljen onim što ITS može da ponudi u pogledu opremljenosti, tehnike i uslova za rad i učenje.”

Upisao sam ITS kao stipendista, jer sam završio srednju školu kao vukovac. Želim da zahvalim ITS-u što mi je pružio priliku da studiram u ovako jednoj savremenoj školi. Posebno me je oduševilo to što studenti imaju i video-predavanja na studentskom portalu, gde mogu ponovo odgledati sažete video-lekcije i dodatno utvrditi gradivo. Ja sam oduševljen onim što ITS može da ponudi u pogledu opremljenosti, tehnike i uslova za rad i učenje. Profesori su jako dobri i umeju da prenesu svoje znanje na studente.
Smatram da će mi praksa u studiju na ITS-u biti od ogromne pomoći u sticanju znanja i veština neophodnih za zaposlenje i dalje napredovanje u poslu.

Andrija MiIošević
Andrija Milošević
program Računarska multimedija

„Želim da zahvalim ITS-u što je uložio u mene i moje obrazovanje.”

Ovaj fakultet je super; mnogo je dobar. Ljudi koji hoće da uče mogu da izvuku dosta znanja odavde.

Poslodavci traže ljude koji su odmah nakon završene škole sposobni da rade, koji imaju praktično, funkcionalno znanje, a ne one koji su sve što znaju naučili napamet, iz knjiga – zato sam se opredelio za ITS, a ne za neki drugi fakultet. Ovde se profesori posvećuju svakom studentu pojedinačno.

Matija Babić
program Računarska multimedija

„Sviđa mi se način na koji ulazimo u svet programiranja.”

Utisci o školovanju na ITS-u su sjajni, počevši od dostupnosti i posvećenosti profesora, preko materije i načina na koji je ona prezentovana studentima, do materijala sa predavanja koje online mogu preuzeti u bilo kom trenutku.
 
Sviđa mi se način na koji ulazimo u svet programiranja, jer je to odličan uvod čak i za one koji nemaju nikakvog iskustva u programiranju. Posebno sam oduševljen brojnim vannastavnim aktivnostima na ITS-u, jer one studentima pružaju mogućnost upoznavanja novih ljudi, stručnjaka u svom poslu, od kojih se može naučiti mnogo toga korisnog.

Aleksa Jovanović
program Informacione tehnologije

„ITS sam odabrala od 3 fakulteta na koja sam primljena.”

ITS sam odabrala od 3 fakulteta na koja sam primljena. Jedan od njih je bio državni, a dva privatna. Na svima sam bila primljena na budžet. Za ITS sam se odlučila zbog najveće perspektive koju pruža. ITS ide u korak sa tehnološkim inovacijama, u čemu je najveća perspektiva.
 
ITS svima, čak i nama koji nismo imali apsolutno nikakvo predznanje u oblasti informacionih tehnologija, pruža priliku da nauče sve što je potrebno da bi bili odlični u tome. Po tehnološkim inovacijama i uslovima studiranja, ITS ide u korak sa vodećim evropskim univerzitetima. Iznenađena sam time što su predavanja na ITS-u, koja u teoriji mogu biti izuzetno dosadna, u praksi uobličena na tako interesantan način.

Ena
Ena Crnoglavac
program Organizacija poslovnih sistema

„Jasno definisani predmeti pružaju mnogo praktičnih znanja.”

Oduvek sam želela da se bavim programiranjem, a zbog jasno definisanih predmeta koji pružaju mnogo praktičnih znanja i završnih projekata, odlučila sam da upišem ITS.
Specifično za školovanje na ITS-u je to što sam, uz programerska znanja, stekla i veštine prezentovanja, pa samim tim i poželela da plasiram svoje znanje dalje. Odmah nakon što sam diplomirala, 2012. godine, dobila sam ponudu da ostanem kao predavač na ITS-u, što sam rado prihvatila.

 

Vanja Conić
program Informacione Tehnologije

„Studiranje na ITS-u mi je osiguralo put u budućnost.”

Za ITS sam se odlučio zbog nastave koja je usko specijalizovana i tima vrhunskih predavača. Nastava je savremena i u skladu sa svetskim trendovima. Uslovi za učenje su odlični i radi se na najsavremenijoj opremi. Već u toku školovanja na ITS-u dobio sam ponudu za posao u LINK groupu, a sada radim u jednoj nemačkoj kompaniji. Studiranje na ITS-u mi je osiguralo put u budućnost.

 

Mladen Rakić
program Informacione Tehnologije

„ITS je učinio moje studiranje zanimljivim i motivisao me je da napredujem.”

Tokom nastave imala sam utisak kao da sam deo tima kako zbog okruženja, tako i zbog prilike da učestvujem u brojnim projektima. Nastavni plan ide u korak sa vremenom, što je najbitnije za IT oblast. Nema suvoparnog učenja teorije, već objašnjenja na praktičnim primerima i realnim životnim situacijama.

ITS je učinio moje studiranje zanimljivim i motivisao me je da napredujem, postignem izvanredne rezultate i ostvarim svoje ciljeve.

 

Tijana Rusić
program Informacione tehnologije

„Na ITS-u sam stekao praktično znanje koje je poslodavcima veoma bitno.”

Veoma sam zadovoljan studiranjem na ITS-u, pre svega zato što mi je omogućilo da steknem praktično znanje, koje je poslodavcima veoma bitno. Savremeni uslovi studiranja i komunikacije između studenata i profesora su ono što je studiranje učinilo efikasnijim. Takođe bih izdvojio i prostorije, koje su opremljene najsavremenijom tehnologijom i softverom, koji su olakšali samo studiranje. Svima bih preporučio da upišu ITS. Sada sam zaposlen u kompaniji LINK group kao programer.

 

Stefan Milovčević
program Informacione tehnologije

„Pridobio sam poverenje kolega na poslu zahvaljujući znanju i iskustvu koje sam stekao radeći i studirajući na ITS-u.”

„U februaru 2008. godine sam konkurisao za poziciju Net Developera (programera početnika) u firmi Pexim Solutions. Polagao sam pet različitih testova, da bi me pozvali na poslednji razgovor. Dobio sam mnogo bolji posao – Build Engineera za koju je jedan od uslova bio dve godine radnog iskustva na istoj poziciji, tako da se nisam ni usuđivao da konkurišem. Ocenili su da ću moći, uz maksimalnu ozbiljnost i pomoć starijih kolega, da opravdam njihovo poverenje i dobro obavljam poslove na toj poziciji, sve to zahvaljujući znanju i iskustvu koje sam stekao radeći i studirajući na ITS-u.”

Siniša Ristović
diplomac

„Žao mi je što ovakvih škola nije bilo ranije.”

Žao mi je što ovakvih škola nije bilo ranije. Nisam bio zadovoljan svojim uspehom u životu. Znao sam da mogu mnogo više: da učim i da radim. Što ste vi i nudili. Upisao sam ITS i shvatio da je ovo savršenstvo.

Moje znanje je bilo na nivou početnika kada sam došao ovde. Puno znači i podrška profesora, u svakom trenutku funkcionišu svi vidovi komunikacije. Svima koji imaju želju da se bave programiranjem preporučio bih da se upišu na ITS jer znanje koje se stekne ovde je nešto što čoveku može koristiti dok je živ.

Zoran Stanisavljević
diplomac

„ITS je pravi fakultet za one koji žele da se bave programiranjem.”

Odavno sam odlučio da ću se baviti programiranjem, samo je bilo pitanje koji ću fakultet upisati. Na sajmu obrazovanja sam naleteo na ITS. Osnovna prednost ITS-a u odnosu na druge škole je to što je usko specijalizovana škola, nema predmeta koji nisu u vezi sa programiranjem; izuzetno je profesionalna.

Za sve nedoumice i pitanja profesori su nam na raspolaganju. U svakom trenutku možemo da im napišemo mejl ili da ih posetimo u periodu određenom za konsultacije. ITS je pravi fakultet za one koji žele da se bave programiranjem jer je program savremen i precizan. Sale u kojima se radi opremljene su računarima novije generacije i lincenciranim Microsoft softverskim rešenjima.

Saša Božić
diplomac

„Naravno, posle ovakve škole možete da radite i u najjačim kompanijama.” 

Do ITS-a sam došao preko interneta. Tražio sam školu u kojoj bih mogao da nastavim školovanje, jer sa školom koju sam završio nije bilo posla, a i konkurencija je bila velika. Pronašao sam ovu školu kao najbolju priliku, jer mi je ponudila da učim ono što želim. Napredak u mom znanju je vidljiv, sada mogu sam da uradim softver.

Lakše je raditi u manjim grupama, možemo da se dogovorimo, pažnja je posvećena svima. Opremljenost učionica je izvanredna i što se tiče tehničke opremljenosti i što se tiče udobnosti. Studentska služba je uvek na usluzi studentima, a sa profesorom se uvek, ali baš uvek, može stupiti u kontakt. Naravno, posle ovakve škole možete da radite i u najjačim kompanijama, jer stvarno nudi takvo obrazovanje.

Miodrag Đukić
diplomac