IT Fest škole programiranja i dizajna održavaju se jednom godišnje u organizaciji Visoke škole za informacione tehnologije − ITS i kompanija LINK group i Comtrade, i predstavljaju idealnu priliku za sve koji žele da saznaju novosti iz oblasti IT-ja, usvoje nova znanja i savladaju nove veštine.

Ovaj svojevrsni IT festival namenjen je pre svega srednjoškolcima, ali i svima koji žele da steknu osnove u programiranju, dizajnu, online marketingu i analitici, dizajnu i uređivanju web strana ili kreiranju video-igara, kao i onima koji žele da prošire svoje znanje i saznaju više o najnovijim trendovima u IT-ju.

Predavači: Najbolji stručnjaci iz svih oblasti IT-ja

Predavači IT Festa su vrhunski stručnjaci u svojoj branši. Svoja znanja sa polaznicima škola programiranja i dizajna dele izvrsni profesori sa Visoke škole za informacione tehnologije − ITS, uspešni poslovni ljudi iz oblasti IT-ja i predstavnici vodećih svetskih IT kompanija.

Predavači i teme su svaki put drugačiji, tako da je svaki festival jedinstven i predstavlja događaj za sebe. Zato nećete pogrešiti ukoliko pratite svaki, jer ćete uvek čuti i naučiti nešto novo.

Svaki dan – događaj za sebe

Takođe, svaki festivalski dan je uvek događaj za sebe. Svakodnevno su organizovana predavanja namenjena široj javnosti i njih svi zainteresovani mogu da prate putem live streama.

Pored toga, samo za učesnike IT Festa, organizovane su i veoma zanimljive i korisne radionice na kojima oni u praksi mogu da vide, primene i provežbaju sve ono što su čuli na predavanjima.

Završetak svakog festivalskog dana najčešće se obeležava zanimljivim izletom, obilaskom ITS-a ili posetom realnom poslovnom okruženju uglednih IT kompanija.

Primera radi, na festivalu IT Fest 2015. obrađeno je najmanje 15 tema na predavanjima i više od 10 na radionicama.

Bezbroj prilika i mogućnosti

Osim toga, organizuju se mnogobrojna takmičenja, te tako, na primer, učesnici IT Festa imaju priliku da odmere snage sa svojim kolegama u pisanju koda, dizajniranju igrice ili postavljanju web sajta, a najbolji od njih dobijaju vredne nagrade. Uz sve to, učesnici sa originalnim startup idejama dobijaju priliku i uputstva kako da realizuju svoje zamisli.

Završetak svakog IT Festa svečano se obeležava dodelom sertifikata o prisustvu predavanjima i radionicama organizovanim tokom škole programiranja i dizajna. Ovaj vredan dokument predstavlja ne samo potvrdu da su učesnici uspešno završili školu programiranja i dizajna i usvojili nova znanja i veštine, već i odličnu dopunu njihovom CV-ju.

Svaki IT Fest pruža mnogo šansi i otvara brojna vrata. Iskoritite ih na najbolji način!

Saznajte sve o IT festu i postanite deo njega »