Dobijate znanja i veštine, stručnost u najtraženijim zanimanjima današnjice, primenjiva i praktična znanja, uz akreditovanu diplomu Ministarstva prosvete Srbije.

 

Posvećenost obrazovanju

Neprekidno ulaganje u obrazovanje i proširivanje školskih kapaciteta najbolje se vidi iz najnovijih podataka o opremljenosti škole. ITS ukupno za rad i izvođenje nastave u ovom trenutku koristi 658 laptop računara, raspoređenih u 27 računarskih laboratorija i multimedijalnih učionica. ITS profesorski tim je značajno pojačan i sada broji preko 60 profesora.  ITS je osnivač i srednje škole za informacione tehnologije ITHS, prve obrazovne ustanove ovakvog tipa u Srbiji.

 

Pravi kampus

ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade, što studentima omogućava najbolje, jedinstvene uslove za učenje i rad u najvećem IT tehnološkom centru u regionu. Prostor objedinjuje kapacitete za nastavu, laboratorijski prostor za praksu, pogone u kojima se ostvaruje kontakt sa inženjerima iz prakse. Tu su i prateći sadržaji, sportski tereni, bazen, restoran, IT klub. Sve imate u okviru ITS kampusa.

Pogledajte kako izgleda naš prostor i opremljenost.

 

Najsavremeniji studijski programi

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS) je privatna akreditovana visoka škola strukovnih studija koja obrazuje inženjere informacionih tehnologija na sledećim studijskim programima:

  • Informacione tehnologije – studenti će se pripremiti za rad na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera, od početne analize, planiranja i dizajna, preko kodiranja i testiranja do instalacije i održavanja softvera na mestu njegovog korišćenja.
  • Digitalna multimedija – program obuhvata oblasti grafičkog dizajna, vizuelnih komunikacija, multimedija, interaktivnosti, produkcije i dinamičkih vizuelnih principa, crtanja, kao i oblasti teorije i istorije umetnosti i dizajna.
  • Master strukovne studije: Informacione tehnologije – Master studije na ITS-u, sa jedinstvenim programom u našoj zemlji i regionu, pružaju vam znanja iz najznačajnijih IT oblasti: Cloud Computing, Data Science, Big Data, Mobile Development, digitalna forenzika, kriptografija, Data Mining, napredne veb-tehnologije, obezbeđenje kvaliteta softvera, napredno 3D modelovanje, itd.

Paketi studija bez konkurencije

Po anketama samih studenata usluge i kvalitet obrazovanja ne može da se poredi ni sa jednom drugom školom. Besplatne knjige, laptop računar, Microsoft softver, međunarodna sertifikacija, beneficirana ishrana, veliki izbor klubova i sekcija i dr. Paketi Standard i Exclusive. Pogledajte sadržaj paketa studija i uverite se sami.

 

Softverski podržano studiranje

Na ITS-u se koriste sledeća softverska rešenja:

  • Informacioni sistem ITS-a (IS ITS)
  • Software za učenje i testiranje (Testing and Learning Software – TLS)
  • Content Management Server (CMS)
  • Distance Learning System (DLS)
  • Studentski web portal
  • Biblioteka software

Celokupni program nastave prebacili smo u elektronsku formu, obogatili multimedijom, implementirali interaktivnost i u potpunosti primenili sve koncepte e-learninga, čime je studentima ITS-a omogućena podrška učenju na najefikasniji način.

 

Studentski portal i sistem automatskog obaveštavanja

Putem Studentskog portala preuzimate održana predavanja i vežbe i potrebne nastavne materijale koji su u vezi sa  održanim časovima. Preko ovog portala takođe pratite svoje razultate na kolokvijima, testovima provere znanja, kao i konačne rezultate ispita, sa poenima stečenim u pojedinim predispitnim aktivnostima i ukupnim rezultatima pojedinih predmeta.

Svaku važnu informaciju vezanu za Vaše studije na ITS-u dobićete na studentski mejl. Sistem automatskog obaveštavanja generiše automatski iz informacionog sistema obaveštenje na Vaš mejl: datum otključavanja online materijala, početak ispitnog roka, datume prijave ispita, datum polaganja ispita, itd. Sve dobijate istog trenutka na mejl.

 

Dostupnost profesora

Uspešna i kontinuirana interakcija između profesora i studenata je temelj uspešnog i efikasnog učenja. Profesori ITS-a su na raspolaganju studentima za sva pitanja kako uživo, posle predavanja ili na konsultacijama u dogovorenim terminima, tako i elektronskim putem.

Komunikacija sa profesorima se vrši putem mejla u bilo koje doba dana ili online, kroz chat sesije sa predmetnim profesorom. Chat konsultacije se održavaju u zakazanim terminima, prisustvuju im svi zainteresovani studenti i pored interakcije u realnom vremenu, pružaju mogućnost naknadnog pregleda istorije konsultacija, koje na taj način postaju vredan izvor informacija za svakog studenta.

 

Ovo su samo neki od razloga da započnete studije na ITS-u. Ceo spisak pogledajte ovde.