Volite gejming i imate snažan takmičarski duh?

Imamo sjajne vesti za vas koji volite video-igrice!

Visoka škola strukovnih studija za IT – ITS, kao deo internacionalne obrazovne alijanse, stremi da bude u toku sa svim savremenim aktivnostima. LINK Educational Alliance, u okviru koje je i ITS, radi na osnivanju LINK eSports Associationa, koje predstavlja prvo školsko esports udruženje u Srbiji.

Sve kojima gejming predstavlja omiljenu društvenu aktivnost obradovaće vest da se osnivaju LINK eSports timovi za neke od najzabavnijih modernih timskih aktivnosti za digitalni sport.

Prava prilika za ljubitelje digitalnih igara

Posvećujući pažnju svakom učeniku posebno i prepoznajući kakve aktivnosti će doprineti njihovom ličnom i profesionalnom razvoju, LINK edu Alliance na ovaj način pruža svojim učenicima jedinstvenu priliku da postanu deo zajednice koja će redefinisati pojam sportiste 21. veka.

U planu je organizacija kroz mešovite timove učenika iz obrazovnih ustanova koje pripadaju LINK Educational Alliance, predstavljajući vrednosti, boje i duh svojih škola na regionalnim i međunarodnim turnirima. Timovi će se takmičiti u raznovrsnim esports disciplinama, u okviru kojih su i neke od najpopularnijih video-igara, kao što su: „World of Warcraft”, „League of Legends”, CS:GO, „Valorant”, DOTA2, FIFA i mnoge druge.

Takmičenja su organizovana na poluprofesionalnom nivou, pružajući mogućnost učesnicima da svoj gejmerski entuzijazam pretvore u isplativu karijeru.

Pored razvoja timskog duha, motorike i učenja važnih lekcija o istrajnosti, sportskom duhu i međusobnoj podršci, ova takmičenja pomažu i u razvoju osećanja pripadnosti kod učenika, podstičući ih da, uživajući u onome što vole da rade, od toga stvaraju i uspešnu karijeru. Zato se i ITS priključio osnivanju esports školskog kluba, prepoznajući brojne mogućnosti koje to donosi.

Pored toga, istraživanja pokazuju da bavljenje esports disciplinama sat vremena dnevno:

 • smanjuje stres;
 • pomaže u bržem razmišljanju, brzom analiziranju i donošenju odluka;
 • pomaže u razvijanju strategija i predviđanja;
 • pomaže u čitanju i razvoju matematičkih veština;
 • podstiče kreativnost i održava mozak aktivnim;
 • podstiče koncentraciju i poboljšava memoriju i racionalno rasuđivanje;
 • podstiče praćenje uputstava, logiku i rešavanje problema;
 • pospešuje koordinaciju ruku i očiju i motoričke sposobnosti;
 • poboljšava obavljanje više zadataka odjednom, kao i postizanje više ciljeva.

Brojne povoljnosti za učesnike LINK eSports tima

Članovi LINK eSports asocijacije su sportisti u svakom smislu. Iako se takmičenja odvijaju u virtuelnom prostoru, potrebno je da se fizička i mentalna spremnost i kompetencije održavaju i neguju kako bi rezultati bili na najvišem nivou.

U okviru eSports tima članovima će biti obezbeđeno sledeće:

 • profesionalno vođenje treninga u okviru eSports huba, u kojem će uz vođstvo trenera vežbati na najmodernijim gejmerskim računarima i konzoli Sony PlayStation 5, uz kompletnu opremu i ergonomske stolice;
 • fitnes trener, odgovoran za zdravlje igrača, naročito kad je reč o podsticanju na održavanje redovne fizičke aktivnosti;
 • pedagog, psiholog i sociolog, koji će uz nastavnike pratiti lični razvoj i pojedinačni napredak članova tima;
 • posebne beneficije kako bi performans na treninzima i takmičenjima učesnika bio na najvišem nivou.

Važni segmenti esportsa:

 • Ecoach

Treneri esportsa, baš kao i u tradicionalnim sportovima, pomažu u pripremi meča sa drugim timovima, blisko sarađujući sa igračima i članovima tima, pružajući im savete, motivišući ih, uz identifikovanje i osvetljavanje potencijalnih slabosti i snage.

 • Fitness coach

Kroz redovne treninge snage i izdržljivosti pomaže im da čuvaju zdravlje i održe kondiciju.

 • Dresovi

Svim članovima tima obezbeđeni su personalizovani dresovi kako bi sa ponosom istakli boje i duh tima svoje škole i ustanove.

Aktivno učešće u ovim aktivnostima donosi:

 • podsticanje društvenih aktivnosti, druženja i stvaranja prijateljstava, kao i timskog rada i negovanja zdravog takmičarskog duha;
 • održavanje pravilnih zdravih navika u ishrani uz redovne treninge;
 • unapređivanje veština, poput problem solvinga, analitičkog i logičkog razmišljanja, uz stručnu pomoć;
 • organizovano učešće na lokalnim, regionalnim i međunarodnim turnirima;
 • mogućnost povezivanja sa drugim obrazovnim ustanovama sa aktivnim esports timovima.

Kako se priključiti LINK eSports Associationu?

Ukoliko si student Visoke strukovne škole za informacione tehnologije i uživaš u igranju video-igara i digitalnim takmičenjima, vidiš sebe u svetu esportsa i možda si već učestvovao u nekom turniru, prava si osoba koja će predstavljati novi LINK eSports tim!

Međutim, ukoliko te manje zanima direktno učešće u igrama, ali želiš da budeš analitičar, kaster, trener ili volonter, da učestvuješ u organizaciji događaja ili jednostavno da navijaš za svoj tim, gradeći esports zajednicu, takođe si potreban ovoj zajednici. Najvažniji kriterijum za učešće jeste negovanje ljubavi prema ovom jedinstvenom savremenom sportu.

Ukoliko ti ovaj poziv deluje kao sjajna prilika da pokažeš svoje sposobnosti i kompetencije, prijavi se tako što ćeš popuniti prijavu, nakon čega možeš očekivati poziv za sastanak sa menadžerom udruženja i trenerima, gde ćeš nam reći zašto si nam ti potreban u timu.

Sa radom se počinje početkom septembra. U međuvremenu se formira ekipa, grupišu mešoviti timovi iz različitih disciplina i oprema prostor za treninge.

Postani i ti deo globalne esports zajednice u kojoj ćeš nizati uspehe.