Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije ITS osnovale su dve vodeće regionalne kompanije u IT oblasti – LINK group i Comtrade. Stručnost i ogromno iskustvo kompanija osnivača garantuje vam kvalitetno obrazovanje i uspešnu karijeru.

 

LINK group – lider u edukaciji iz oblasti IT-ja

LINK group je multinacionalna kompanija koja se bavi profesionalnom edukacijom i sertifikacijom iz oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja, kao i razvojem softvera. Kompanija ima dugogodišnju saradnju sa uticajnim inostranim obrazovnim institucijama i kompanijama kao što su Cambridge, Microsoft, Adobe, Zend, Google, Autodesk, CMI, CIM i drugi.

Obrazovne institucije u Srbiji i svetu

Pored Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, deo obrazovnog sistema kompanije LINK group u Srbiji su: ITAcademy, BusinessAcademy, InternetAcademy, CompanyAcademy, Fakultet savremenih umetnosti – FSU, Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, Savremena gimnazija, International School, OKschool, ITAcademy JUNIOR i Savremena osnovna škola.

Kompanija LINK group prisutna je i u Bosni i Hercegovini, gde se nalaze obrazovne institucije ITAcademy i BusinessAcademy sa sedištima u Sarajevu i Banjaluci. U Rumuniji postoje LINK Academy i BusinessAcademy, sa dve škole u Bukureštu i Temišvaru. U Republici Moldaviji nalaze se LINK Academy i BusinessAcademy u Kišinjevu, dok u Ukrajini budući IT stručnjaci mogu da se školuju na LINK Academy u Kijevu i Lavovu. Allison Academy nalazi se u Majamiju (Florida, Sjedinjene Američke Države) i u svom sastavu ima osnovnu i srednju školu.

Napredne metode učenja

LINK group poseduje više originalnih tehnika i tehnologija koje doprinose kvalitetu učenja kako pri tradicionalnoj nastavi, tako i za učenje na daljinu, preko interneta.

LINK group je tvorac prve srpske platforme za e-Learning – Distance Learning System i specijalne metode lakog i brzog učenja – Arhitektura saznanja.

Zahvaljujući platformi za učenje na daljinu, studenti u svakom trenutku i na svakom mestu mogu pristupiti materijalima za učenje, video-prenosima predavanja i informacijama od značaja za školovanje, što im automatski ostavlja više vremena za samostalan rad i razmenu mišljenja sa profesorima. S druge strane, metoda učenja „Arhitektura saznanja” pomaže pri sticanju i usavršavanju znanja iz izabranih oblasti, nekoliko puta brže i efikasnije nego što je to slučaj sa korišćenjem drugih metoda.

Comtrade – vodeća regionalna IT kompanija

Comtrade grupacija je multinacionalna kompanija sa regionalnim predstavništvima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Kompanija se bavi softverskim rešenjima, sistemima integracije i distribucije hardvera. Comtrade ima kompanije u direktnom vlasništvu u 11 država Evrope i Severne Amerike, kao i prodajne kancelarije na mnogim drugim tržištima. Od preko 1.500 zaposlenih, preko 1.000 su softverski inženjeri. Zahvaljujući razvijenom Comtrade sistemu koji pokriva oblasti hardvera, softvera i područje sistemskih integracija, kompanija klijentima pruža kompletnu IT uslugu.

ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade – najvećem IT tehnološkom centru u regionu, što studentima omogućava jedinstvene uslove za učenje i rad.