Partnerstvo kompanija LINK group i MikroTik obezbedilo je Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS status MikroTik akademije, a njenim studentima mogućnost polaganja za MikroTik sertifikate, koji predstavljaju jednu od najznačajnijih potvrda znanja i veština u oblasti mrežne administracije.

Mikro Tik

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS je akreditovana MikroTik akademija koja polaznicima omogućava sticanje prepoznatljivih sertifikata o posedovanju znanja i veština iz područja upravljanja i konfiguracije mreža na RouterOS-u, operativnom sistemu kompanije MikroTik.

Budući akreditovana MikroTik akademija Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS vam pruža mogućnost polaganja za sledeće prestižne sertifikate:

  • MTCNA – MikroTik Certified Network Associate

  • MTCRE – MikroTik Certified Routing Engineer

Sa željom da obrazuje što veći broj stručnjaka RouterOS operativnog sistema MIkroTik je pokrenuo program MikroTik akademija širom sveta kroz partnerstva sa visokim obrazovnim institucijama, univerzitetima, tehničkim školama, koledžima itd. Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS jedan je od partnera koji svojim polaznicima omogućavaju besplatnu intenzivnu obuku i polaganje za MikroTik sertifikate.

MikroTik je litvanska kompanija osnovana još 1995. godine koja je vrlo brzo postala jedna od najvećih u oblasti proizvodnje opreme za bežične mreže. Najveći doprinos kompanija je dala RouterOS softverom, koji je omogućio da se svaki PC pretvori u ruter sa mogućnostima kao što su firewall, VPN server, VPN klijent, kontrola protoka i bežična pristupna tačka. Danas se njen hardver i softver za internet povezivanje koriste širom sveta, jer se smatra da ih odlikuje najbolji odnos između kvaliteta i cene.

Među korisnicima softvera i hardvera kompanije MikroTik nalaze se neke od najznačajnijih svetskih institucija i kompanija, kao što su: NASA, Siemens, Ericsson, Marvell, Vodafone, HP Invent itd.