LINK alumni asocijacija (LINK alumni) osnovana je s ciljem izgradnje jake partnerske mreže LINKgroupa, njenih obrazovnih ustanova, učenika i studenata. LINK alumni asocijacija je krovna asocijacija koja okuplja pet alumni klubova: ITS alumni klub, FSU alumni klub, ITHS alumni klub, Savremena gimnazija alumni klub i International School alumni klub – bivše učenike i studente naših obrazovnih ustanova.

Osmišljena kao celoživotno partnerstvo između LINK Educational Alliance (alma mater) i njenih bivših učenika i studenata, LINK alumni asocijacija zajedno sa svojim alumni klubovima ostvaruje primarne ciljeve zbog kojih je i osnovana: građenje zajednice koja će omogućiti širenje znanja i promociju najviših moralnih vrednosti kroz društveni, akademski i profesionalni razvoj alumni članova.

Vizija LINK alumni asocijacije: Biti najbolja verzija sebe, juče, danas i sutra.

Misija LINK alumni asocijacije: Kroz LINK alumni asocijaciju i alumni klubove gradimo trajno partnerstvo sa svojim učenicima i studentima, stvaramo podsticajno mesto za njihov socijalni, akademski i profesionalni razvoj, uz ostvarenje širih društvenih ciljeva.

Osnovni ciljevi postojanja i rada LINK alumni asocijacije i alumni klubova su:

 • građenje zajednice koja će omogućiti širenje znanja i promociju najviših moralnih vrednosti kroz društveni, akademski i profesionalni razvoj alumni članova;
 • uspostavljanje i održavanje trajne veze između LINK alumni asocijacije, alumni klubova i njenih učenika i studenata nakon završetka školovanja i studija;
 • povezivanje svih bivših studenata obrazovnih ustanova LINK Educational Alliance u LINK alumni asocijaciju i alumni klubove kako bi se omogućila njihova međusobna saradnja;
 • unapređenje rada obrazovnih ustanova LINK Educational Alliance u smislu posedovanja adekvatnih i blagovremenih informacija koje mogu obezbediti članovi alumni kluba;
 • razvijanje saradnje obrazovnih ustanova LINK Educational Alliance sa privrednim subjektima u kojima su angažovani bivši učenici i studenti;
 • motivisanje i unapređenje alumni članova u kontekstu podsticanja naučno-stručno-umetničkih aktivnosti i izdavačke delatnosti;
 • učešće u međunarodnoj naučnoj i stručnoj razmeni i uspostavljanje relacija sa alumni klubovima iz regiona i šire;
 • afirmacija društvene uloge srednjeg obrazovanja, visokog akademskog i strukovnog obrazovanja, visokoobrazovanih kadrova, obrazovnih profila i društvenih oblasti koje se izučavaju na obrazovnim modulima i studijskim programima obrazovnih ustanova LINK Educational Alliance;
 • zaštita interesa struka koje promovišu obrazovne ustanove u skladu sa akademskim kodeksima i pravilima struke; 
 • prikupljanje donacija za pružanje pomoći onima kojima je potrebna u okviru projekata LINK Alumni Foundationa;
 • društveno-koristan rad;
 • organizacija alumni putovanja i okupljanja, kao i drugih alumni događaja (godišnjice mature, alumni ekskurzije);
 • organizacija naučnostručnih okruglih stolova i konferencija;
 • naučno-stručno-umetnički istraživački rad i izdavačka delatnost;
 • prikupljanje donacija za školovanje talenata (alumni stipendije).

ITS alumni klub artikuliše viziju i vrednosti LINK alumni asocijacije i kroz jedinstveni koncept pruža dodatnu vrednost studiranju u okviru ITS-a. 

Stranica Alumni je namenjena diplomcima ITS-a koji žele da ostanu u kontaktu sa svojom školom i prijateljima koje su stekli tokom studiranja.

Molimo sve diplomce ITS-a da na adresu alumni@its.edu.rs dostave podatke o svojim profesionalnim interesovanjima, trenutnoj poziciji na kojoj su angažovani i sve ostale informacije koje su značajne za dalji profesionalni razvoj.

Predsednica ITS alumni kluba

Zorana Radosavljević, bivša studentkinja ITS-a, izabrana je 2023. godine za predsednicu ITS alumni kluba sa mandatom od četiri godine. Tokom svog studiranja pokazala je izuzetnu posvećenost kroz učešće u raznim vannastavnim aktivnostima i projektima unutar ITS-a i LINK edu Alliance. Njena specijalizacija u oblasti računarske multimedije omogućila joj je da se bavi različitim zadacima – od grafičkog dizajna do organizacije velikih događaja kao što je Brainfinity.

Zorana je 2022. godine postala deo Staffa Kabineta predsednika LINK edu Alliance, dobivši time znatno veća zaduženja i odgovornosti. Njena motivacija i posvećenost prepoznate su kroz brojne nagrade i priznanja, uključujući ITS-ovo priznanje za izvanredne akademske rezultate.

Potpredsednica ITS alumni kluba

Nadica Žarkić, bivša studentkinja ITS-a, 2023. godine izabrana je za potpredsednicu ITS alumni kluba sa mandatom od četiri godine. Takođe, bila je predsednik Studentskog parlamenta ITS-a četiri godine, odnosno u dva mandata.

Nadica je pokazala izuzetnu posvećenost kroz aktivno učešće u raznovrsnim vannastavnim aktivnostima i projektima u okviru ITS-a.

Nadičin doprinos alumni organizaciji dodatno je naglašen njenim sposobnostima organizacije i inicijativom u sprovođenju aktivnosti koje su obogatile iskustvo članova zajednice. Nadica je donela svežu perspektivu i inovativne ideje u rad alumni organizacije.

Njen posvećen rad u organizaciji prepoznat je kroz reakciju zajednice i kolega, često rezultirajući pohvalama i priznanjima za izvanredan doprinos alumni zajednici.

 

Kontakt: 

ITS, Savski nasip 7, ITS alumni klub – Office (Aneks G)

Imejl-adresa: alumni@its.edu.rs

Centar za razvoj karijere

Center for Career Development

Alumni dan

Alumni dan