Besplatno za studente ITS-a

Preko 700.000 najboljih naslova na klik

 

Ebook Central ITSNedovoljna dostupnost relevantne literature i mali broj prevoda sprečavaju stalni napredak svakog domaćeg IT stručnjaka. Online biblioteka Ebook Central je probrana baza tekstova na engleskom jeziku, jedan od najrasprostranjenijih akademskih servisa poznate kompanije ProQuest, ćerke kompanije Cambridge Information Group.

Sve što treba da znate iz oblasti IT-ja i biznisa

Bazi Ebook Central pristupa se preko naše platforme za softverski podržano učenje ili studentskog portala, a knjige su svrstane u dve kategorije:

Kompjuteri i IT

Više od 5.000 naslova iz oblasti koje pratite. Informacione tehnologije, veštačka inteligencija, kompjuterske igrice, kompjuterska arhitektura, grafika, upravljanje bazama podataka, operacioni sistemi i programiranje – više nećete morati da pretražujete internet i skidate sumnjive autore. Školovanje, ali i budući posao, olakšaće vam Ebook Central profiltrirana ponuda značajne literature.

Biznis i ekonomija

Sve najnovije trendove iz poslovanja pronaći ćete u više od 17.000 knjiga. Ebook Central fundus pokriva veliki broj oblasti, kao što su biznis, ekonomija, računovodstvo, menadžment, upravljanje ljudskim resursima, korporativna kultura, finansije, ekonomska politika, preduzetništvo, marketing i kapitalne investicije.

Lak interfejs za brzu i preciznu pretragu

itsss2

Biblioteci Ebook Central pristupate preko platforme za softverski podržano učenje ili studentskog portala.

Napredni pretraživač omogućava vam brz odabir knjiga na osnovu unetih parametara, kao što su naslov knjige, ime autora ili godina izdavanja. Odabranu literaturu možete organizovati po ličnim virtuelnim policama, dostupnim u bilo kom trenutku. Vaše knjige možete označavati hajlajterom, na stranicama možete pisati beleške, a deo teksta može se i kopirati. Knjige se mogu i pozajmiti na 14 dana tako što se mogu daunloudovati na PC ili tablet, i čitati u Adobe Digital Editionu.

Knjige možete čitati online, gde god da se nalazite, a možete preuzimati i delove knjiga u PDF formatu i čitati ih offline.

Ukoliko želite, možete kreirati i sopstveni Ebook Central nalog i preuzeti PDF cele knjige. Na taj način knjige možete pozajmiti na 14 dana, tako što ćete ih daunloudovati na PC ili tablet, i čitati u Adobe Digital Editionu. Nalog se kreira kao i na većini drugih platformi, ostavljanjem svog imena, imejl-adrese i određivanjem lozinke kojom ćete se ubuduće logovati na svoj Ebook Central nalog.

Postoje tri jednostavna koraka prilikom pozajmljivanja knjige – najpre će vam tražiti da odredite uređaj na koji preuzimate knjigu, zatim da daunloudujete program Adobe Digital Edition kako biste mogli da otvorite PDF, ukoliko to već nemate na računaru, i na kraju, da preuzmete knjigu i počnete sa čitanjem.

Najzanimljiviji naslovi iz različitih oblasti

Izdvajamo samo neke od naslova koji će vam kao studentima ITS-a biti interesantni i koji će vas zaintrigirati da ih potražite na Ebook Central.

Applications of Machine Learning in Big-Data Analytics and Cloud Computing, S. K. Pani, S. Tripathy, G. Jandieri, S. Kundu, T. A. Butt

Ova knjiga predstavlja najsavremenije trendove i napredak u korišćenju mašinskog učenja u računarstvu u oblaku i analitici velikih podataka i služi kao referenca za naučnike podataka, arhitekte sistema/softvera, programere, nove istraživače i studente osnovnih studija računarstva i nauke o podacima. 

Knjiga opisuje i daje definicije koncepata neophodnih za razumevanje aktuelnih problema mašinskog učenja, izazove i moguća rešenja, kao i predstojeće trendove u analitici velikih podataka.

Practical Java Programming for IoT, AI, and Blockchain, Perry Xiao

Uz ovu knjigu naučićete sve o praktičnoj upotrebi nekih od najpopularnijih aplikacija koje koriste vodeći stručnjaci za tehnologiju. 

Savremeni programski jezik Java je u knjizi prikazan kao odlično sredstvo koje će vam pomoći da naučite sve o novim digitalnim tehnologijama, razvijete digitalne aplikacije kao što su IoT, AI, Cybersecurity i Blockchain, kao i da budete bolje pripremljeni za promene koje nam budućnost donosi. 

Knjiga daje kratak pregled programskog jezika Java za početnike i objašnjenja kako nova znanja možete primeniti na neke od najpopularnijih aplikacija današnjice i pokazuje kako se Java može koristiti u aplikacijama kao što su IoT (Internet stvari), AI (veštačka inteligencija), Cybersecurity (sajberbezbednost) i Blockchain. Takođe, pomoći će vam da razumete kako da programirate u Javi tako da funkcioniše sa operativnim sistemima, mrežama i mobilnim aplikacijama.

 

The HTML and CSS Workshop, L. Coulson, B. Jephson, R. Larsen, M. Park, M. Zburlea

Knjiga na samom početku pruža uvid u osnove markup jezika HTML5 i CSS3, kao i u sam proces kreiranja veb-stranice u nekoliko lakih koraka. Uvid u to kako veb-pregledač prikazuje veb-stranice, od početnog koda do prikaza same stranice, pomoći će vam da napredujete i da u svoj kod uključite video i audio elemente, što će svakako doprineti boljem iskustvu korisnika pri posećivanju vaše veb-stranice. 

Takođe ćete koristiti programski jezik JavaScript da dodate segmente vašoj veb-stranici koji će učiniti da ona bude više interaktivna, da integrišete HTML obrasce za prikupljanje korisničkih podataka i koristite animacije za kreiranje glatkih prelaza i prelepih tema koristeći napredni CSS. 

Dok budete prelazili materijal iz knjige, sve vreme ćete raditi na raznim projektima, uključujući i kreiranje početne stranice video-prodavnice kojoj ćete iterativno dodavati funkcionalnosti dok istovremeno usvajate nove veštine.

Steći ćete samopouzdanje da se sami kreativno bavite sopstvenim projektima razvoja veb-stranica.

Ova knjiga je idealna za početnike, a radionica je osmišljena za sve koji se tek upoznaju sa jezicima kao što su HTML i CSS i žele da nauče da kreiraju i održavaju svoje veb-stranice.

 

Za olakšavanje školovanja i sticanje preko potrebnih znanja – Ebook Central

 

Korišćenjem knjiga na ovaj način dobijate pristup mnogobrojnim svetski poznatim naslovima koje možete koristiti na mnogo načina: za citiranje, prilikom rešavanja radnih zadataka ili izrade završnih radova. A uvek ostaje i mogućnost čitanja iz sopstvenog zadovoljstva. Iskoristite ovu mogućnost sada, jer kad završite školovanje, od obaveza nećete imati mnogo slobodnog vremena. Čeka vas puno posla.