Budućnosti su potrebni novi, digitalni lideri

Studiranje na ITS-u je vaša prilika da promenite svet i stvorite sebi život kakav ste oduvek želeli

Svetska ekonomska kriza je na mnogo načina označila kraj jedne ere i početak druge. Moglo bi se reći da je naš novi vek počeo tek posle 2008. godine. Ogroman broj preduzeća je propao. Veliki broj multinacionalnih korporacija, vedeta starog sistema, uveliko preispituje postojeću strukturu i načine poslovanja. Neki se adaptiraju na novo vreme, a neki ne. Jedan broj se gasi, drugi preživljava.

Novi lideri za novo vreme

Nekada je bilo dovoljno biti uporan i vredan da bi se čovek solidno pozicionirao i imao sigurnost. Danas, nažalost, ne. Potrebno je mnogo više. Potrebno je konstantno biti „uključen“ i pametno rizikovati. Rizik je nova sigurnost, a igranje na sigurno – rizik.

Mladi lideri nam daju dobar primer u kom pravcu svet ide. Šta su Mark Cukerberg, osnivač Fejsbuka i Leri Pejdž, koosnivač Gugla, nego klinci sa idejom koju su umeli, usudili se i istu uspeli da realizuju.

Alternativno obrazovanje znači „upotrebno“

Mi danas živimo novu renesansu. Inovacija postaje predominantni preduslov za opstanak na tržištu ili pokretanje biznisa. Zbog toga smo samo za vas kreirali alternativni pristup obrazovanju, koji neguje inovativnost i nudi savremene metode učenja i umrežavanja.

Svaka nova decenija nosi nove izazove

Korpus veština za uspeh u XXI veku učimo od lidera. A adaptabilnost se izdvojila kao ključna. Svedoci smo rapidnih promena iz dana u dan. Spremnost na brzo usvajanje i još bržu primenu novih znanja je ključna.

Adaptabilnost kao jedini zahtev

Kao programer morate biti agilni i podjednako pratiti promene u alatima i u samom sistemu u koji se vaš rad implementira. Kao dizajner morate pratiti trendove koji neprestano idu na preskok. Jedan dan je retro ponovo in, a sutradan su moderni minimalizam i jednostavnost jedini zahtev tržišta.

Vi ne samo da morate biti u stanju da ove trendove ispratite – vi morate biti u stanju i da ih predvidite.

A ako ste dovoljno vredni, talentovani i uporni, uz malo sreće i dobro obrazovanje, u današnjem svetu možete otići korak dalje – možete kreirati trendove.

Nova škola za nove IT lidere

Generacija koja je vladala svetom u proteklih 25 godina polako nestaje. Obrazovanje i navike koje su stekli su istekli. Lideri digitalne ere uče na njihovim greškama i iskustvo istorije implementiraju u nove modele.

Budućnost edukacije u domenu informacionih tehnologija je u shvatanju i prihvatanju modela novih preduzeća. A nova preduzeća su vezana za inicijative pojedinaca.

Preduzetnici novog doba su mladi ljudi željni znanja koji prate trendove, a poznaju i koriste savremene informacione tehnologije za umrežavanje, sticanje kontakata, promociju i plasman svog rada. IT je osnovni motor iza njihovih uspeha i glavni razlog za isti.

Digitalna pismenost se podrazumeva, od vas se očekuje ekspertiza

Bez obzira na to za koji se studijski program ITS-a odlučite, vaša dnevna rutina biće vezana za internet i informacione tehnologije. Upravo su one omogućile pojedincu naše renesanse da se iskobelja iz stega starih korporativnih modela i stvori priliku da svoje ideje plasira i lansira samoinicijativno.

Facebook, Airbnb, Amazon – neki od najvećih brendova koji olakšavaju živote milionima širom sveta ne bi postojali bez IT podrške i inicijative pojedinca.

Zbog svega toga, ukoliko želite da bude konkurentni na IT tržištu, potrebno je da se školovanjem osposobite za veštine uspešnog preživljavanja u realnom poslovnom kontekstu.

Veštine i znanja koje novi IT lideri moraju imati

null

Brzina

Osposobite se da brzo mislite, pratite i razumete IT trendove i donosite odluke.
null

Umrežavanje

Naučite da nađete put do pravih mentora i stvorite sopstveno „pleme“.
null

Marketing

Učinite da oni koji ne znaju ko ste to saznaju. I još više, neka znaju da su im vaša pomoć i znanje neophodni. Tako od sebe stvarate brend.
null

Liderstvo

Naučite da druge „zarazite“ svojom idejom. Steći ćete i sledbenike i kredibilitet.
null

Rad u timu

ITS-ov obrazovni koncept uči studente timskom radu i osposobljava ih da preuzmu ličnu inicijativu. Ostvarenje autentične ideje neraskidivo je povezano sa komunikacijom i sposobnošću timskog rada.
null

Adaptabilnost

Naučite da razumete nove tehnologije kroz suvereno vladanje postojećim. Nemojte se bojati novog.

Načini rada idealne škole za XXI vek prate vreme u kome živite:

Vaše obrazovanje mora biti:

null

Efikasno

Pohađanjem trogodišnje Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS štedite vreme, a postižete isti rezultat kao da ste na standardnom akademskom programu.
null

Prepoznatljivo

Stičete diplomu koju prepoznaju strani i domaći poslodavci.
null

Konkretno

Osim studija slučaja i individualnih zadataka, tražite školu koja vas uključuje u timski rad na projektima. U okviru formalnog obrazvanja morate steći empirijsko iskustvo u rešavanju specifičnih problema..

Doneli ste odluku?

Ako do sada niste bili sigurni, sada znate da se sve IT veštine mogu naučitii. Znate da to možete i vi, možda i bolje od drugih. Takođe znate kakav studijski program treba da tražite i kako da prepoznate da li je neka škola za vas ili ne. Znate sve, vaše je samo da izaberete kada ćete krenuti putem uspešne karijere. Nema razloga da oklevate. Danas je moguće uspeti brže nego ikad. Zato, što pre započinite uspešnu karijeru IT profesionalca.