Predavanje studentima ITS-a održao je Marko Landi, sadašnji predsednik Atlantis Ventures i stručnjak koji konstantno sarađuje sa mladim i talentovanim ljudima u Italiji i razvija nove inovativne projekte, a o današnjim globalnim trendovima u svetu IT tehnologija govori sa pozicije uspešnog menadžera velikih kompanija, dobitnika prestižnih nagrada i investitora u najnovije tehnologije.

Marko Landi poseduje dugogodišnje iskustvo na polju svetskog hi-tech poslovanja. Bio je WW predsednik kompanije Apple Computer u Kupertinu zadužen za globalne operacije, marketing i prodaju nakon uspešnog preokreta aktivnosti kompanije Apple EMEA. Pre toga je proveo više od 20 godina u kompaniji Texas Instruments gde je upravljao svim poslovnim jedinicama EMEA sa sedištem u Briselu i ASIA sa sedištem u Hong Kongu. Tokom svog trogodišnjeg mandata, kompanija TI Asia je uvećala svoje prihode od jedne milijarde na preko četiri milijarde dolara.

U Briselu je osvojio prestižnu evropsku nagradu za kvalitet (European Quality Award) i bio je imenovan za predsednika američko-evropske asocijacije elektronike (American-European Electronics Association) zastupajući preko 300 hiljada zaposlenih u Evropskoj komisiji u Briselu.