Dobijate znanja i veštine, stručnost u najtraženijim zanimanjima današnjice, primenjiva i praktična znanja, uz akreditovanu diplomu Ministarstva prosvete Srbije.

 

Posvećenost obrazovanju

Neprekidno ulaganje u obrazovanje i proširivanje školskih kapaciteta najbolje se vidi iz najnovijih podataka o opremljenosti škole. ITS ukupno za rad i izvođenje nastave u ovom trenutku koristi 246 laptop računara, raspoređenih u 8 računarskih laboratorija i više multimedijalnih učionica. ITS profesorski tim je značajno pojačan i sada broji preko 40 profesora.  ITS je osnivač i srednje škole za informacione tehnologije ITHS, prve obrazovne ustanove ovakvog tipa u Srbiji.

 

Pravi kampus

ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade, što studentima omogućava najbolje, jedinstvene uslove za učenje i rad u najvećem IT tehnološkom centru u regionu. Prostor objedinjuje kapaciteta za nastavu, laboratorijski prostor za praksu, pogone u kojima se ostvaruje kontakt sa inženjerima iz prakse. Tu su i prateći sadržaji, sportski tereni, bazen, restoran, IT klub. Sve imate u okviru našeg ITS kampusa.

Pogledajte kako izgleda naš prostor i opremljenost.

 

Najsavremeniji studijski programi

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS) je privatna akreditovana visoka škola strukovnih studija koja obrazuje inženjere informacionih tehnologija. Postoje četiri najtraženija studijska programa:

 • Informacione tehnologije – studenti će se pripremiti za rad na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera, od početne analize, planiranja i dizajna, preko kodiranja i testiranja do instalacije i održavanja softvera na mestu njegovog korišćenja.
 • Elektronsko poslovanje – studenti će steći znanja i veštine iz oblasti elektronskog poslovanja, elektronske uprave, elektronske trgovine, sistema plaćanja u elektronskom poslovanju, tehnika Internet marketinga, poslovnih informacionih sistema, menadžmenta i informacionih tehnologija.
 • Računarska multimedija – program obuhvata oblasti grafičkog dizajna, vizuelnih komunikacija, multimedija, interaktivnosti, produkcije i dinamičkih vizuelnih principa, crtanja, kao i oblasti teorije i istorije umetnosti i dizajna.
 • Informacioni sistemi – stiču se znanja i veštine iz oblasti organizacije IT poslovnih sistema, upravljanja IT projektima, poslovnih računarskih aplikacija, elektronskog poslovanja, ali i menadžmenta, makroekonomije, i menadžmenta ljudskih resursa.

Paketi studija bez konkurencije

Po anketama samih studenata usluge i kvalitet obrazovanja ne može da se poredi ni sa jednom drugom školom. Besplatne knjige, laptop računar, Microsoft softver, međunarodna sertifikacija, beneficirana ishrana, IT klub sa najpovoljnijim cenama u gradu i dr. Paketi Standard, Premium i Exclusive. Pogledajte sadržaj paketa studija i uverite se sami.

 

Softverski podržano studiranje

Na ITS-u se koriste sledeća softverska rešenja:

 • Informacioni sistem ITS-a (IS ITS)
 • Software za učenje i testiranje (Testing and Learning Software – TLS)
 • Content Management Server (CMS)
 • Distance Learning System (DLS)
 • Studentski web portal
 • Biblioteka software
 • Mail server i mailing list aplikacija

Prva smo institucija kod nas koja je razvila Distance Learning platformu (sistem za kreiranje on-line kurseva i distribuciju znanja putem Interneta), koja primenjuje Computer Based Education (kompjuterski podržano učenje) i Web Based Training (obuka putem Interneta), odnosno e-learning – izvodjenje učenja elektronskim putem zasnovano na korišćenju savremene računarske i komunikacione tehnologije.

Celokupni program nastave prebacili smo u elektronsku formu, obogatili multimedijom, implementirali interaktivnost i u potpunosti primenili sve koncepte e-learninga, čime je studentima ITS-a omogućena podrška učenju na najefikasniji način.

 

Studentski portal i sistem automatskog obaveštavanja

Putem Studentskog portala preuzimate održana predavanja i vežbe i potrebne nastavne materijale koji su u vezi sa  održanim časovima. Preko ovog portala takođe pratite svoje razultate na kolokvijima, testovima provere znanja, kao i konačne rezultate ispita, sa poenima stečenim u pojedinim predispitnim aktivnostima i ukupnim rezultatima pojedinih predmeta.

Svaku važnu informaciju vezanu za Vaše studije na ITS-u dobićete na studentski mejl. Sistem automatskog obaveštavanja generiše automatski iz informacionog sistema obaveštenje na Vaš mejl: datum otključavanja online materijala, početak ispitnog roka, datume prijave ispita, datum polaganja ispita, itd. Sve dobijate istog trenutka na mejl.

 

Treninzi i seminari Centra za razvoj karijere

Centar za razvoj karijere je organizaciona jedinica kompanije LINK group, čiji je cilj da studente ITS-a pripremi za izlazak na tržište rada i profesionalno napredovanje, da ih poveže sa poslodavcima i da im pruži podršku u sticanju onih znanja i veština koje su potrebne u modernom poslovnom svetu.

Većina drugih fakulteta i škola nije u mogućnosti da ponudi ovo svojim studentima.  ITS organizuje ove seminare za vas i omogućava vam učešće potpuno besplatno, sa iskrenom željom da proširite svoje znanje i naučite nešto novo i korisno, što će ubrzati vaš put do zaposlenja i obezbediti vam uspešnu karijeru.

 

Savetnik za pomoć u učenju

Statistike govore da se preko 80% studenata bar jednom tokom školovanja suoči sa problemima u učenju što može dovesti do stresa, slabijih rezultata na ispitima, gubljenjem motivacije…

Zato je svakom studentu Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS na raspolaganju Savetnik za pomoć u učenju.

Štaviše, usluge savetnika nisu namenjene samo onima koji nailaze na teškoće u savladanju gradiva nego i svim studentima koji smatraju da mogu optimizovati proces učenja zarad veće efikasnosti, bolje organizacije vremena i boljih rezultata.

Studiranjem na ITS-u imaćete priliku da u svakom trenutku dobijete pomoć i podršku za svaki problem na koji naiđete. Tako će vam put do željenih veština i znanja biti širom otvoren.

 

Put do sigurnog zaposlenja na LINK2job sajmu

LINK2job sajam zapošljavanja, iza kojeg stoji Centar za razvoj karijere (CCD), idealna je prilika da svoje znanje stečeno na ITS-u predstavite renomiranim poslodavcima koji tragaju za perspektivnim IT stručnjacima.

Ovo je idealna prilika da stupite u kontakt sa velikim brojem kompanija u kojima biste želeli da radite i kojima odmah možete da se predstavite, date svoj CV ili dogovorite intervjue. Sajam je i pravo mesto da dobijete vredne savete za zapošljavanje: od toga kako da privučete pažnju poslodavca, da kreirate ubedljivu radnu biografiju, do toga kako da što brže steknete neophodno radno iskustvo.

 

Preuzmite veštine potrebne za uspeh

Ne mislimo samo na vaše stručne veštine, već vam pomažemo da razvijete i one dodatne, prenosive veštine koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri. To su takozvane transverzalne veštine. Između ostalog, u njih spadaju motivacija, timski rad, analitičnost, komunikativnost, sampouzdanje i druge.

Upravo zbog toga, pokrenuli smo LINK Mentorship Support Program koji će vam za dva meseca rada sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere i najuspešnijim privrednicima, kroz zanimljive radionice i treninge, omogućiti da sve ove veštine razvijete kod sebe i unapredite ih.

 

Dostupnost profesora

Uspešna i kontinuirana interakcija između profesora i studenata je temelj uspešnog i efikasnog učenja.  Profesori ITS-a su na raspolaganju studentima za sva pitanja kako uživo, posle predavanja ili na konsultacijama u dogovorenim terminima, tako i elektronskim putem.

Komunikacija sa profesorima se vrši putem mejla u bilo koje doba dana ili online, kroz chat sesije sa predmetnim profesorom. Chat konsultacije se održavaju u zakazanim terminima, prisustvuju im svi zainteresovani studenti i pored interakcije u realnom vremenu, pružaju mogućnost naknadnog pregleda istorije konsultacija, koje na taj način postaju vredan izvor informacija za svakog studenta.