Usavršavanje talenta i stečenih znanja u najmodernijim uslovima

ITS studentima pomaže da stručno usavrše svoja znanja i da nastave da razvijaju svoju muzikalnost, zbog čega im je obezbedio najmoderniji multimedijalni studio, koji je opremljen najkvalitetnijim muzičkim instrumentima i uređajima. U njemu svi studenti, a posebno oni sa smera Digitalna multimedija, podstiču svoje talente i usavršavaju svoje muzičko znanje koristeći najsavremenije tehnologije koje su im na raspolaganju.

Multimedijalni studio se nalazi u prostorijama škole u Beograđanki i sastoji se od profesionalno opremljene takozvane gluve sobe i recording studija. Odlična zvučna izolacija daje studentima slobodu da u svakom trenutku pevaju, sviraju i komponuju uživajući u svom talentu i kompletnom kreativnom procesu.

kolaz its studioProfesionalna oprema za bezgraničnu kreativnost

Multimedijalni studio u Beograđanki kreiran je kako bi pomogao studentima da nadograde svoja muzička znanja i usmere svoj talenat. Kompletan proces zasnovan je na želji da se studenti razviju, unaprede i usavrše. U saradnji sa profesorima mogu stvarati i dodatno ispitivati svoju muzičku nadarenost. Naravno, uz muziku su uvek zagarantovani dobar provod, druženje i smeh, što je odličan osnov za bezgraničnu kreativnost.

Multimedijalni studio

Najveći prostor multimedijalnog studija zauzima takozvana gluva soba, stacionirana u desnom delu, u kojoj počinje kreativni proces stvaranja. Zidovi ove prostorije, u koju može da stane čak 20 ljudi, obloženi su sunđerastim piramidalnim pločama i izolovani mineralnom vunom, sa pregradnim gipsanim zidovima, koji ne dozvoljavaju refleksiju zvuka među zidovima, kao ni van sobe, što daje odlične akustičke uslove neophodne za kvalitetno stvaranje zvuka.

Ovde se nalazi kompletna postavka instrumenata i druge opreme, koju čine Yamaha klavijatura, akustični bubnjevi, električne gitare i Marshal gitarsko pojačalo, ozvučenje i dinamički i instrumentalni kondenzatorski mikrofoni, među kojima i nezaobilazni deo svih prestižnih muzičkih studija – mikrofon Neumann U87ai.

mikrofonRecording room – finalna završnica za kompletan doživljaj

Kroz staklo zvučno izolovanog zida takozvane gluve sobe vidi se nastavak ovog futuristički opremljenog multimedijalnog studija, najvažnija prostorija – tonska soba. Dok se u prvoj sobi vokal ili instrumentalni deo samo snimaju, u recording roomu se miksuje (podešava se nivo glasnoće instrumenata i pratećih efekata), a zatim sledi mastering, koji pesmi daje boju, a tonove čini punijim.

U recording roomu studenti upoznaju analogne sprave koje se koriste u stvaranju pesama. Nakon što se vokal ili samo instrumentalni deo snimi, sve snimljene komponente ovde se dalje obrađuju pomoću Tascam DM-4800 miksete, koja poseduje paletu ekvilajzera i širok spektar kompresora, zbog čega spada u najtraženije miksete u svetu muzike. Na njoj studenti stvaraju novi miks signala, a pomoću UAD LA-2A i UAD 1176LN kompresora stvaraju muziku bez ikakvih šumova.

Ono što se izdvaja u recording roomu jeste Mastering kompresor SPL Iron, koji je zadužen za prijatnu, melodičnu kompresiju, a s druge strane se odlično prilagođava savremenim uslovima. Pomoću ovako savremenih uređaja u tonskoj sobi multimedijalnog studija studenti imaju priliku da nauče sve korake u stvaranju kvalitetne muzičke numere.

gluva sobaSpremni za publiku

Odmah ispred stejdža nalazi se prostor za publiku, koja ovde može da sedne i uživa u muzici koju stvaraju talentovani studenti ITS-a. Sa ovog mesta pruža se potpuni ugođaj i stiče se maksimalni doživljaj čarolije koja nastaje kao proizvod talenta studenata i najsavremenije muzičke opreme.

bina its