Bojan Ristić, v. d. direktoraImaćete, a to kažem u ime profesorskog kolegijuma, u ime saradnika, svih zaposlenih i u svoje lično ime, svu našu podršku, pomoć i pažnju kako bi vaše studije bile najbolje moguće. Ali – uvek postoji ali – to što mi uradimo za vas nije dovoljno.

To je tek pola posla, polovina jednačine. Druga polovina je ono što samo vi možete da date: vaša predanost, ozbiljnost, želja, sati učenja, pročitane knjige, ispisane stranice, vaše linije koda, kilobajti i megabajti ispravno napisanih programa, međusobni produktivni i kritički razgovori, odricanje. Vaše rano ustajanje, vaše noći nad računarom, jednom rečju vaša posvećenost i vaš rad. Jer, a ja ću prema vama uvek biti otvoren i iskren, bez toga nećete ostvariti karijeru koja sada kao obećanje stoji pred vama.

U ovoj školi verujemo u istinu i verujemo u znanje. Citiraću jedan deo manifesta ITS-a, dokumenta koji sažeto definiše vrednosti koje nas vode:

„Ako je znanje informacija na delu, onda našim studentima želimo da pružimo radost saznanja. Radost rada i stvaranja”.

Mi znamo da su ove reči gotovo iščezle iz rečnika. Želimo da pomognemo da one ponovo nađu svoj smisao. Verujem u vas. Siguran sam da imate rešenost da osvojite sve nepoznate teritorije i usvojite sva znanja koja možemo da vam pružimo.

Zato Vas pozivam da postanete student Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije.

Očekujemo vas,
dr Bojan Ristić