Dobro došli u školu kojoj je obrazovanje poziv, a ne posao

Na svom putu spoznaje tragaćete za odgovorima na brojna životna pitanja. Kao i mnoge generacije mladih pre vas, suočeni sa izborom profesije kojom ćete se baviti tokom značajnog dela vašeg profesionalnog rada, želećete da donesete najbolju odluku. Imaćete u tome podršku roditelja, rođaka, vršnjaka, celokupnog društva. Svi smo ovde da vam damo sve potrebne informacije i podelimo sa vama sopstvene uvide i projekcije da bi vaša odluka o izboru profesije bila u skladu sa vašim željama, nadanjima onih koji veruju u vas i sa realnim potrebama sveta u kome živimo.

Zato smo i stvorili ITS. Da mladim ljudima poput vas damo šansu da ispune sopstvena i očekivanja onih koji u njih veruju, da budu uspešni u svojim profesijama i ponosni članovi društva. Utkali smo u ovu školu sva naša znanja, nadanja, umeća, najbolje svetske prakse, najbolju tehnologiju i najbolje pedagoške prakse. Odabrali smo najsigurnije partnere, najbolje ljude da rade sa vama, stručne, posvećene i motivisane nastavnike, saradnike i one koji će vam učiniti ovo putovanje lakšim, dajući vam šansu da se maksimalno posvetite svom akademskom i profesionalnom razvoju. Napravili smo najbolje kurikulume, a sopstvene prakse stalno preispitujemo, proveravamo i usklađujemo kako bismo se osigurali da ćete kao naši studenti ostvariti svoj pun akademski, socioemocionalni i stručni potencijal. Mi to ne radimo samo zbog toga što kao servisna, obrazovna ustanova želimo da ispunimo sva obećanja koja vam dajemo, već zato što znamo da je budućnost sveta u vašim rukama, a mi želimo da ostavimo svet u sigurnim rukama.

Vi ćete sutra raditi u brojnim industrijama, a na nama je da vas već tokom studiranja kroz rad na realnim projektima, pa i sa realnim klijentima, upoznamo sa onim što vas čeka jednom kad završite studije. Kao inženjeri informacionih tehnologija radićete u različitim industrijama i delatnostima, uključujući informacione tehnologije, finansije, telekomunikacije, proizvodnju, zdravstvo, trgovinu, marketing, obrazovanje, vladin i nevladin sektor. Sutra ćete se baviti razvojem softvera, održavanjem i otklanjanjem problema sa hardverom i mrežama, dizajniranjem mreža, održavanjem baza podataka, razvojem veb-stranica, mobilnih aplikacija, konsultovanjem sa klijentima o informacionim tehnologijama i mnogim drugim poslovima, bavićete se elektronskim poslovanjem, digitalizovati procese, usavršavati poslovanje ustanova čiji ste deo ili koje vodite, baviti se digitalnom multimedijom. Stvaraćete rešenja zbog kojih će životi pripadnika našeg društva bili kvalitetniji i lepši. Sretaćemo se u Beogradu, ali i u svetskim metropolama, jer ćete imati diplomu koja je priznata u celom svetu. Bez obzira na to da li ćemo se sresti u stvarnom ili u virtuelnom svetu, znaćemo da smo vam dali najbolje što smo imali i da tu nismo stali, da smo zbog vas svaki dan želeli da budemo još bolji i da smo se zajedno sa vama i mi razvijali. Jer zajedno vraćamo dug društvu, svako svoj.

Prof. dr Valentin Kuleto, osnivač ITS-a